Ekonomi ve Finans

İFM, yeşil finans ve sürdürülebilirlik alanında eğitimler ve sertifikalar gerçekleştirilecek şekilde tasarlandı


İstanbul Finans Merkezi (İFM) Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem İFM’nin bankalar etap açılışının 2023’ün nisan ayında gerçekleştirildiğini belirtti.

Erdem, “2007 yılında kavramsal temelleri atılan, fiziki, mevzuat ve fikri altyapısı oluşturularak bugüne kadar getirilen bir proje, bir hayal gerçeğe dönüşmüş oldu. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve VakıfBank, genel müdürlüklerini İFM’ye taşıdılar, 8 bini aşan çalışanlarıyla faaliyetlerine İFM’de devam ediyorlar. 2024 yılında diğer etaplar da tamamlandıktan sonra hem kamu paydaşlarımız hem de özel sektör paydaşlarımız gerek yerli gerek yabancı ilgililerin yer alacağı şekilde İFM tamamıyla hayata geçecektir ümidini taşıyoruz.” dedi.

Sürdürülebilirlik kavramının tüm faaliyetlerinin odak noktasını oluşturduğunu vurgulayan Erdem, tasarımından inşasına finansmanından iş geliştirme faaliyetlerine kadar sürdürülebilirlik ilkesine önem verdiklerini kaydetti.

“İFM hem sosyal hayatın hem de akademik hayatın kalbinin atacağı bir yer olacak”

Erdem, İFM’de sadece bir finans merkezi inşa etmediklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“İFM hem sosyal hayatın hem de akademik hayatın kalbinin atacağı bir yer olacak. Bu kurguladığımız akademi yapısında yeşil finans ve sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirilecek eğitimler ve sertifika programları hem çalışanlara hem şirketlerimize hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. İFM’nin fiziki yapısından bahsedecek olursak 1,3 milyon metrekare ofis alanına, yaklaşık 100 bin metrekarelik ticari alana, 2 bin kişilik her türlü kültür sanat aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği bir kongre konferans merkezine, 5 yıldızlı bir otel alanına, 25 bin araç kapasitesine sahip. Tam dolulukta 70 bin çalışana hizmet edebilecek, günlük 30 ila 50 bin ziyaretçiye hizmet verebilecek bir yapı burası. İFM sadece uluslararası ticaretin değil aynı zamanda sosyal hayatın da merkezi olma iddiasıyla yola çıkmış durumda. İFM, dışarıdan erişime açık bir yapı. Bir yerli ve yabancı misafirimiz, bir alışveriş merkezine nasıl giriyorsa aynen o şekilde girip İFM’nin sunmuş olduğu sosyal olanaklardan istifade edebilecek. Bu bağlamda 350 civarında bir ticari ünite kapasitemiz var.”

“İFM’deki 350 ticari üniteyle alakalı 700’ün üzerinde talep var”

Gelecek 5 yıl içerisinde yeni bir genişleme alanını arayacak durumda bir taleple karşı karşıya olduklarına işaret eden Erdem, “Kamu paydaşlarımızın yer alacağı yapıları bir tarafa bırakırsak, bu yerleri 1,3 milyon metrekareden çıkarırsak, üçüncü taraflara önerebileceğimiz yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alanımız mevcut. Bu alanın yüzde 70’ten fazlasına yönelik bir ön talep toplamış durumdayız. Ticari alanlarda da bizi memnun eden bir sonuçla karşı karşıyayız. 350 ticari üniteyle alakalı 700’ün üzerinde talep var. Bu talep günden güne artıyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir