Biyografi

Prof. Dr. Mehmet Saraç kimdir?


Mehmet Saraç, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.


1992 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi, Muhasebe-Denetim Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. 

Ardından eğitimine devam etmek için Amerika’ya gitti ve 1997 yılında The George Washington Üniversitesi’nde “Muhasebe ve Vergi” üzerine yüksek lisans yaptı.  Ayrıca Amerikan hükümeti için DC Yerel Yönetiminin Finansal Reform Projesi’nde çalıştı.

1998 yılında Türkiye’ye döndü ve 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde finans doktorasını tamamladı. Aynı üniversitede 1998- 2006 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Özel sektörde Ülker grubunun çeşitli şirketlerine Uluslararası İlişkiler ve Finans Danışmanı olarak danışmanlık yapan Saraç, özel bir reklam ajansında da bir süre danışman olarak görev yapmıştır.

2012 yılında finans doçenti olan Saraç, 2007-2014 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde önce Yrd. Doç. daha sonra Doç. Dr. unvanı alarak İslam Ekonomisi ve Finans anabilim dalı kurucusu ve başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü.

2010-2012 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde, 2014-2015 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Doç. Dr. olarak misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi.

2014 yılında İstanbul Üniversitesi kadrosuna geçen Mehmet Saraç, bu üniversitede de İslam İktisadı ve Finansı anabilim dalı ve araştırma merkezinin kurucuları arasında yer aldı.

2016-2019 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi (İSİFAM) müdürü olarak çalıştı.

2015-2018 yılları arasında MÜSİAD Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 2017 yılından beri İstanbul Üniversitesi’nde tam zamanlı Prof. Dr., 2016 yılından beri de İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) Danışma Kurulu üyesi ve 2022 yılından beri İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Saraç, aynı zamanda Türkiye Emlak Katılım Bankası Danışma Komitesi’nde görev almaktadır.

İngilizce ve Türkçe çok sayıda makalesi ve çeviri kitapları olan Prof. Dr. Mehmet Saraç, hâlihazırda kurumsal finans, İslami finans, sermaye piyasaları ve kurumları gibi konularda dersler vererek akademik kariyerini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir