Katılım Finans Kuruluşları

Albaraka Garaj nedir?


Albaraka Garaj, Albaraka Türk bünyesinde, teknoloji tabanlı girişimlerin birbirinden değerli hızlandırma olanakları ile desteklendiği bir katılım bankası çatısında kurulan dünyadaki ilk girişim hızlandırma merkezidir.

Albaraka Türk Katılım Bankası bünyesinde kurulan dünyadaki ilk startup hızlandırma merkezi özelliği taşıyan Albaraka Garaj, sadece finansal teknoloji alanıyla ilgili girişimleri değil sosyal inovasyondan, fintech’e; yapay zekâdan SaaS’a yenilikçi çözümler getirmek isteyen teknolojik uygulamaları üzerinde çalışan ve bu yönde projeleri olan girişimcileri hızlandırma olanakları ile destekliyor. Albaraka Garaj, girişimcileri startup ​​yaşam döngüsü boyunca yönlendirir.

Albaraka Garaj girişimcilere hangi destekleri sunuyor?

Albaraka Garaj Hızlandırma Programı’na katılmaya hak kazanan girişimciler aşağıdaki avantajlardan yararlanabilecekler. Albaraka Garaj programı dâhilinde sunulan desteklerin tamamı karşılıksız olarak verilir. Herhangi bir ücret talep edilmez.

  • Ofis Desteği: Albaraka Garaj’ın ev sahipliğinde farklı lokasyonlarda yer alan ortak çalışma alanında ücretsiz 1 yıl süreyle çalışma imkânı sağlanacaktır.

  • Finansal Destek: İhtiyaçlara istinaden değişen tutarlarda verilen karşılıksız hibe desteği.

  • Ön Hızlandırma Programı: Elemeden önce 2 ay boyunca girişimcilere B2B ve B2C pazarlama eğitimi ve dijital pazarlama eğitimi verilmektedir.

  • Hızlandırma Programı: Ön hızlandırma aşamasını geçerek hızlandırma programına dâhil olan girişimler için standart bir eğitime tabi olmuyorlar. Hızlandırma programında girişimler belli bir aşamada oldukları için standart bir eğitim uygulamak doğru bulmuyor. Hızlandırma programındaki eğitimlere girişimcilerin talepleri, mentorlerin yönlendirmesi üzerine karar veriliyor.

  • Mentorluk Desteği: Tüm program katılımcılarına başta Albaraka Türk üst düzey yöneticileri olmak üzere sektör liderleri ve tecrübeli girişimciler tarafından mentorlük hizmeti veriliyor.

  • Birebir Pazarlama ve Satış: Girişimcileri satış ve pazarlama konusunda desteklemek için Albaraka’nın geniş müşteri ve tedarikçi ağıyla girişimcileri buluşturuyor.

  • Danışmanlık Hizmetleri: Devlet destekleri, fikri haklar, hukuk ve mali konularda girişimcilere danışmanlık hizmeti sağlanıyor.

  • Yurtdışı Açılımı: Özellikle Albaraka Bankacılık Grubu’nun olduğu MENA bölgesi ve Avrupa’da yurtdışı açılımı desteği veriliyor.

  • API Desteği: Girişimcilere ücretsiz olarak Albaraka’nın bankacılık ürün ve hizmet API’leri sunuluyor.

  • Yatırım İmkanı: Albaraka Portföy Yönetiminde kurulan çeşitli fonlar ile girişimcilere yatırım desteği sunuluyor. Albaraka Garaj’ın hızlandırma aşamasını tamamlayan ekiplere Albaraka Portföy yönetimindeki Girişim Sermayesi Fintech Yatırım Fonu’ndan yatırım alabilmeleri için görüşmeler sağlanıyor.


Albaraka Garaj Hızlandırma Programı Süreci
  • Satış Stratejisi: Satış stratejisi ve satış performansını izlemek için gerekli araçların bulunmasının önemi öğretilir. Satış engellemelerini belirleyerek bu engelleri kaldırmanın planlaması yapılır.

  • İnsan Kıymetleri: İşinizi büyütmek için gerekli olan önemli yeteneği nasıl seçeceğiniz, ne şekilde yetiştirmeniz gerektiği ve yeteneklerin korunmasında kültürün önemi öğretilir.

  • Büyüme Planı: İş yeriniz için özelleştirilmiş bir eylem planı hazırlarsınız. Plan, akranların, eğitmenlerin ve konuk uzmanların girdileriyle her ders modülünün sonunda revize edilir. Operasyonel etkinliği ve stratejik konumlandırmayı geliştirir. İş büyümesi için net adımlar atarak pratik ve eylem temelli bir yol haritası sunulur.

  • Yatırımcı Bulma: Sunum Hazırlama Teknikleri ve Networking Stratejileri ile yatırımcıları etkileme etkili çevre oluşturmanın incelikleri öğretilir.

  • İş Stratejisi: Önümüzdeki üç yıl içinde işletmenizi büyütmek için gerekli stratejik hedefler belirlenir. Ek olarak kendi liderlik stillerini değerlendirir ve program boyunca işbirliği yapmalarının ötesinde CEO Mentoring Grupları oluştururlar.

  • Finansal Analiz: İşletmenizin mali durumunu ölçmenize ve etkili kararlar almanıza yardımcı olmak için önemli finansal önlemlere odaklanılır. Kilit mali tablolar ve bu tabloların birbirleriyle nasıl ilişkili olduğu öğrenilir.

  • Pazarlama: Hangi ürünlerle müşteri karlılığının artırılacağı ve büyümek için en ciddi potansiyele sahip pazarlar belirlenir. Ek olarak pazar segmentasyonunun önemi ve müşterilerle görüşmenin faydaları öğrenilir.

  • İş Ortaklıkları: Stratejik kurumlarla (vakıf dernek, STK ve devlet) yapılabilecek fırsatlar konusunda eğitim sunulur. Bu tür işletmelerle iş yapmak için hazırlık yapılır.

  • (Fintek Girişimlerine Özel) Katılım Bankacılığı İş Modelleri: Katılım bankacılığı çalışma prensiplerine göre fon toplama, fon kullandırma ve bankacılık faaliyetleri tanıtılarak yeni iş modellerini öğretilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir