AkademiEtkinlikler

İş Adamları İçin İslam İktisadı ve Katılım Finans Eğitimi



İLKE Vakfı İslam İktisadı Araştırma Merkezi’nin düzenleyeceği etkinlikte, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kazancı, “İş Adamları İçin İslam İktisadı ve Katılım Finans Eğitimi” ile küçük ve orta büyüklükteki işletme sahipleri, holding ve şirket sahipleri ile kendi işini yürüten bireylere İslami finans prensipleri çerçevesinde iş yapmanın önemini ve avantajlarını anlatacaktır.

Bu eğitim programı, katılımcılarına İslami finansın temel prensiplerini, uygulamalarını ve İslam öğretileri doğrultusunda iş yapmanın gerekliliğini öğretmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, İslami finansın sunduğu fırsatlar hakkında bilinç kazandırmak ve katılımcıların bu bilgileri iş modellerine entegre etmelerini sağlamak temel hedefler arasındadır.

Tarih: 27 Nisan 2024 Cumartesi

Saat: 13:00 – 16:00

Yer: İLKE Vakfı

Katılmak İçin Tıklayınız

Dr. Öğretim Üyesi Fatih Kazancı Hakkında

Kazancı, lisans eğitimini 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde birincilikle tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini ise 1997 yılında yine aynı üniversitenin araştırma görevlisi kadrosunda tamamlayarak yüksek mühendis ünvanı almıştır.

İkinci yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde “Uluslararası Finans ve Katılım Bankacılığı” programında 2014 yılında tamamlayan Kazancı, 2019 yılında aynı üniversitenin İslâm Ekonomisi ve Uluslararası Finans Bilim dalında “Merkez Bankalarının Faizsiz Bankalar Üzerindeki İşlev ve Etkileri: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Örneği” adlı teziyle doktorasını tamamlayarak doktor ünvanı almıştır.

Kazancı, 2020 yılında yayınlanan “Merkez Bankaları ve Faizsiz Bankacılık”, 2021 yılında yayınlanan “Uluslararası Ticaretin Faizsiz Finansmanı” ve 2022 yılında yayınlanan “Faizsiz Bankacılıkta Likidite Yönetimi” adlı kitapların yazarıdır. Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.’de Dış Ticaret ve Hazine Operasyonları Departmanında uzun yıllar yönetici olarak görev yapan Kazancı, 2023 yılından bu yana İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi statüsünde çeşitli dersler vermektedir.

Kazancı’nın temel çalışma alanları; İslâm ekonomisi ve finansı, uluslararası ticaret ve finans, dış ticaret ve hazine uygulamaları, sermaye piyasaları ile merkez bankacılığı ve katılım bankacılığıdır.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir