AkademiEtkinlikler

İKAM’dan çevrimiçi “İslam İktisadı Temel Eğitim Programı 2024”


İKAM (İslam İktisadı Araştırma Merkezi) tarafından İslam iktisadı alanında çalışmalar yapan araştırmacı adayları için bir giriş eğitimi olarak “İslam İktisadı Temel Eğitim Programı 2024” düzenlenecek.

İslam iktisadı kavramı özellikle son dönemlerin revaçta olan kavramlarından biridir. Üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarında bu alanlarda eğitim vermeleri, ana bilim dalları açmaları, henüz sayısı az olsa da lisans bölümlerinin açılması, sempozyum, çalıştay, panel ve söyleşilerin düzenlenmesi mevcut durumun somut birer göstergeleridir.

Bununla beraber İslam iktisadının sürdürülebilir bir şekilde uygulanabilmesi için iyi bir şekilde anlaşılması ve doğru politikalarla desteklenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda programımız 1 gün sürecek şeklide çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Programın amacı İslam iktisadı alanında çalışma yapmaya başlamış veya başlamayı düşünen araştırmacı ve araştırmacı adayları için bu kavramı her boyutuyla anlaşılır kılmaktır.

Bu program sonrasında ilgili alanda çalışmaya başlamadan önce araştırmacının zihinde İslam iktisadı kavramı, günümüze kadar süregelen serüveni, temel ilkeleri ve uygulanabilir bir sistemin bileşenleri, ilgili alanın sektörde karşılığı olan katılım bankacılığı genel hatlarıyla inşa edilmiş olacaktır.

Ayrıca bu alandan çalışmaya aday araştırmacıların, izlenecek metodolojiyi anlamaları, İslam iktisadının fıkhi temellerini kavramaları ve güncel iktisadi meseleler karşısında İslam iktisadının bulunduğu yere ve sunduğu çözüm önerilerine vakıf olmaları amaçlanmaktadır. 

  •  Dersler çevrimiçi gerçekleştirilecektir.

  • Tüm derslere katılım sağlayanlara, katılım belgesi verilecektir.




 İslam İktisadı Temel Eğitim Programı 2024 Müfredatı
SaatDers AdıEğitmen
10.15 – 11.30İslam İktisadına GirişOzan Maraşlı
11.45 – 13.00İslam İktisadının Fıkhi TemelleriBatuhan Buğra Akartepe
13.00 – 14.00Öğle Arası
14.00 – 15.15Mukayeseli Bankacılık SistemleriZeyneb Hafsa Orhan
15.30 – 16.45İktisat ve Ahlakİsa Yılmaz
17.00 – 18.15İslam İktisadı ve Finansında Güncel MeselelerSaime Kavakcı


Başvuru için buraya tıklayınız;

https://ikam.org.tr/islam-iktisadi-temel-egitim-programi-2024


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir