Lonca Girişimcilik Merkezi nedir?
Lonca Girişimcilik Merkezi; teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin, proje fikirlerini sürdürülebilir bir modelde ve ayrıca hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmelerini sağlamak için 2017 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından kuruldu.
Lonca Girişimcilik Merkezi; projeleriniz için en uygun çalışma ortamını ve projenizi doğru stratejiler üzerinde geliştirmeniz için gerekli eğitimleri sunarken, her bir girişimci için özel mentor ve danışmanlarla projenizi hayata geçirmeyi sağlıyor. Ayrıca etkinliklerle girişimcilerin hem kendileri gibi girişimcilerle hem de ihtiyaç duyacakları ekosistemle bir araya gelmelerine olanak sunuyor.
Lonca, bunu yaparken, kurucusu Kuveyt Türk’ün 30 yılı aşkın bankacılık tecrübesini tüm kanalları ile girişimcilere açmanın yanında girişimciler için büyük öneme sahip kuruluşlarla işbirliği imkanı sunuyor.
Lonca Mentorluk Sistemi
Lonca girişimcileri, kendi özel konuları ile ilgili yanlarında her zaman özel mentorlarını bulabilecekler.
- Mentorlar
- FinTech ve Bankacılık Profesyonelleri
- Danışmanlar (Hukuk, Muhasebe, Finans, Teknoloji, vb.)
- Geçmiş Dönem Girişimciler
- Yatırımcılar
- Uzmanlar
oluşan Mentor takımı ile ihtiyaç duydukları tüm konularda gerekli desteği her zaman yanlarında hissedecekler.
Kuveyt Türk Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
Kuveyt Türk, KT Portföy yönetiminde ilk fonu olan Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu 2018 yılında kurdu ve 7 farklı girişime 10 farklı turda yatırım yaptı.
2021 yılında ise yine KT Portföy’ün kurucu ve yöneticisi olduğu Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu ve yatırımlarına devam ediyor.
Lonca Kuluçka programından mezun olan girişimciler ise Lonca GSYF’den yatırım alma noktasında önceliğe sahip olacaklardır.
Lonca GSYF hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.
Başvuru
Lonca’nın kapıları her hangi bir sektör odaklı olmayacak şekilde, teknoloji odaklı ölçeklenebilir tüm girişimlere açıktır.
Programa katılım için başvuru alan Lonca’da, öncelikli arayışlar;
- Projesine odaklanmış, projesini hayata geçirebilecek bilgi ve tecrübeye sahip bir ekip
- Henüz hazır olmasa da fikirden birkaç adım öteye gitmiş, üzerinde çalışılmış bir projedir.
Gelen başvurular arasından Ön Değerlendirme aşamasını geçen ekipler jüri organizasyonuna katılma ve sektör uzmanları, ekosistem paydaşları ve banka üst yönetiminden oluşan katılımcılara sunum yapma imkanı bulacaklardır.
Eğitim ve Mentorluk Programı
Lonca süreçlerinde eğitim programına büyük önem verilmektedir. Konusunda uzman kişi ya da şirketlerden girişimcilerin en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmetler alınmaktadır.
Aylık Değerlendirme Toplantıları
Lonca süreçlerinde, her ayın sonunda KPI takibi yapmak, hedeflerle ilgili konuşmak, süreçlerle ilgili geri bildirim almak ve girişimlerin ihtiyaçlarını kendilerinden dinlemek için Lonca Yönetim Komitesi ile girişimler bir araya gelerek, Aylık Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmektedir.
Hibe Programı
Lonca süreçlerinde, her bir girişim için 80.000 TL nakit hibe bütçesi ayrılmıştır. Buna ilave olarak Ar-Ge yapan girişimcilere faaliyetlerinde kullanmak üzere ekstra 20.000 TL daha sağlanmaktadır.
Demoday
Lonca süreçlerini sonunda, süreçleri başarıyla bitiren girişimler sahneye çıkarak ürünlerini ve ekiplerini tanıttıkları Demoday organizasyonuyla Lonca süreçleri sonlanmaktadır.
Lonca 6. Dönem Demoday canlı olarak yayınlanarak çok geniş bir yelpazeden dinleyici kitlesine erişilmiştir.
Lonca 6. Dönem Demoday: https://youtu.be/EPqIfBO8oNI