AkademiEtkinlikler

Yedi Hilal Derneği’nin Ticaret Mektebi projesi 27 Nisan’da başlıyor


Yedi Hilal Derneği tarafından düzenlenen Ticaret Mektebi projesi kapsamında genç tüccar adayları, 27-28 Nisan’da MÜSİAD Genel Merkezi’nde iş insanlarıyla buluşacak.

 Ticaret Mektebi projesi üç aşamadan oluşacak. Etkinliğin ilk aşamasında katılımcılar, cesaret, sabır, şükür ve ticaret ahlakı başlıklı oturumları takip edecek.

Oturumların ardından “girişim simülasyonu” ile genç tüccar adayları gruplar halinde girişim fikirlerini ortaya koyacak. Değerlendirmelerin ardından birinci olan girişim fikri, 25 bin liralık ödüle layık görülecek.

Ticaret Mektebi projesinin ikinci aşamasında, katılımcılar, profesyonellerin mentörlüğünde temel girişimcilik, dijital pazarlama, finansal yönetim, üretken düşünme ve iş fikri geliştirme gibi başlıklarda 6 haftalık çevrim içi eğitim alacak.

Proje, ilk iki aşamayı başarıyla tamamlayan katılımcılar ile usta çırak ilişkisine dayalı bir yol gösterme ve tecrübe aktarım süreciyle devam edecek. Proje kapsamında, adayların kendi işletmelerini kurana kadar bu mentörlüğün sürmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ticaret Mektebi Komisyon Başkanı Mehmet Cebeci, Müslüman bir tüccara yakışmayan her türlü fikriyata ve fiiliyata karşı koymak için ortaya çıktıklarını ifade ederek, “21. yüzyıla girilmesi ile küreselleşen ekonomiler ticaretteki tüm ahlaki çizgileri ortadan kaldırmaya başladı. Ticaret Mektebi usta-çırak ilişkisine dayalı, ticaret ahlakına sahip, helal ve haram sınırına dikkat eden Müslüman tacirlerin yetişmesini amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Mektebi projesine kayıtlar “ticaretmektebi.com” internet sitesinden devam ediyor.



Ticaret Mektebi Projesi Hakkında

Ticaret Mektebi, 2018 yılından beri Ticarete ve girişimciliğe istekli gençler ile İşadamlarını buluşturan Kamp, Eğitim dönemi ve mentörlük olarak 3 aşamadan oluşan ve her sene tekrarlanan bir projedir.

Kamp Dönemi Projenin ilk aşaması olan kamp döneminde 2 gün boyunca katılımcılar iş adamlarından oluşan konuşmacılarla Cesaret, Sabır, Şükür be Ticaret Ahlakı oturumlarında bir araya gelirler. Oturumlardan sonra Girişim simülasyonu ile katılımcılar gruplar halinde bir simülasyon üzerinde girişim fikirlerini ortaya koyarlar.

Eğitim Dönemi Kamp sürecinden sonra 2. Aşama olan eğitim döneminde, Kampa düzenli katılım gösteren katılımcılarla profesyonel eğitmenler eşliğinde 6 haftalık online bir eğitim dönemi icra edilir. Bu eğitim döneminde icra edilen eğitimler Temel Girişimcilik Dijital Pazarlama Finansal Yönetim Üretken düşünme ve İş fikri geliştirme Başlıkları ile ele alınır.

Mentörlük Aşaması İlk iki aşaması başarıyla tamamlayan katılımcılar bir jüri heyeti ile mülata çağırılırlar. Mülakat sonucunda istekli oldukları alanlarla ilgili İşadamlarıyla eşleştirilirler. Bu aşamada Usta Çırak ilişkisine dayalı bir yol gösterme ve tecrübe aktarımı süreci gerçekleşir.

Süreç içerisinde katılımcılar kendi işletmelerini kurana kadar bu mentörlük devam eder.

Bu aşamadan sonra katılımcılar projeden başarıyla mezun olup kendi işletmelerini kuran Genç Tacirlerin yer aldığı “Genç Tacirler Meclisi” ne katılırlar.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir