Akademi

2024 İslam Kalkınma Bankası “İslam Ekonomisinde Etkileyici Başarı” ödülüne Prof. Dr. Mehmet Asutay layık görüldü


Prof. Dr. Mehmet Asutay, İslam ekonomisi ve finansı alanına yaptığı önemli ve etkili katkılardan dolayı 2024 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) İslam Ekonomisinde Etkileyici Başarı Ödülü’nün birincisi seçildi.

Prof. Dr. Mehmet Asutay, Birleşik Krallık’taki Durham Üniversitesi’nde Orta Doğu ve İslami Politik Ekonomi ve Finans profesörüdür. Kendisi öncü ve etkili bilimsel çalışmalar üretmiş, uluslararası alanda tanınan bir akademisyendir.

Prof. Dr. Mehmet Asutay, İslam ahlaki ekonomisi ve İslami finansın sürdürülebilir kalkınmayı ve insanlığın refahını destekleyecek şekilde ifade edilmesi üzerine yeni çalışması nedeniyle seçildi.

Bu yılın ödül döngüsü, İslam Ekonomisi alanındaki önemli bilgi katkılarını, İslam Kalkınma Bankası üye ülkelerinin büyük kalkınma zorluklarını çözme potansiyeline sahip olarak takdir ediyor, ödüllendiriyor ve teşvik ediyor. Ödülde birinciye 50.000 ABD Doları, ikinciye 30.000 ABD Doları ve üçüncüye 20.000 ABD Doları ödül verilecek. Ancak bu yıl ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilmedi.

Her yıl IsDB Ödülünü kazananlar, çalışmaları İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü (ISDBI) tarafından koordine edilen, IsDB Grubu dışından uzmanlardan oluşan bağımsız bir komite tarafından seçiliyor.

Bu vesileyle ilgili yorumlarında, IsDB Başkanı HE Dr. Muhammad Al Jasser, ödül sahibini etkili bilgi katkılarından dolayı tebrik etti.

IsDB Enstitüsü Genel Müdür Vekili Dr. Sami Al-Suwailem de kazananı tebrik etti ve ödülün başarılı koordinasyonu konusunda Enstitüye rehberlik ettiği için HE Dr. Al Jasser’e takdirlerini iletti.

Bu yılki ödülün kazananı, ödülünü 27-30 Nisan 2024 tarihleri ​​arasında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenecek olan IsDB Grubu Yıllık Toplantıları sırasında alacak.


Aşağıda ödül seçim komitesi tarafından yayınlanan alıntının tamamı yer almaktadır:
  • Profesör Mehmet Asutay’ın bilgi katkıları, ekonomik sistemin ahlaki temellerini sağlamak için genişletilmiş bir paydaş temelli yönetim sistemini esas alarak İslam ekonomisini İslami bir ahlaki ekonomi biçiminde yeniden yapılandırmayı vurgulamaktadır.
  • Prof. Asutay’ın çok disiplinli araştırmasının genel teması, İslami finansın sürdürülebilir kalkınmayı ve insanların refahını destekleyecek şekilde ifade edilmesiyle ilgilidir. Ampirik araştırması, araştırmasında denediği kavramsal ve teorik yeniden yapılanmayla yankılanıyor ve onu ifade ediyor.
  • Prof. Asutay’ın orijinal katkıları, İslam Kalkınma Bankası üyesi ülkelerde ve dünya çapındaki Müslüman topluluklarda pratik uygulamalarla somut politika çıkarımlarına sahiptir.
  • İslam ahlak ekonomisine ilişkin yeni çalışması nedeniyle, İslam Bankası Ödül Seçim Komitesi, İslam Ekonomisinde Etkileyici Başarı, Bilgi Katkısı Kategorisi 1445H (2024G) için İslam Bankası Ödülü’nü Prof. Dr. Mehmet Asutay’a vermeye karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir