Katılım Bankacılığı

BIBF ve IsDBI, İslami Finans kapasitesinin geliştirilmesine yönelik stratejik işbirliği konusunda anlaştı


IsDB Grubunun bilgi ışığı olan İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü (IsDBI) ve bölgenin önde gelen eğitim ve geliştirme sağlayıcısı Bahreyn Bankacılık ve Finans Enstitüsü (BIBF), AAOIFI-IsDB İslami Toplantısında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzaladı. Bankacılık ve Finans Konferansı, 28-29 Kasım 2023 tarihlerinde Bahreyn’de düzenlendi.

İmza töreninde BIBF’yi temsil eden BIBF CEO’su Dr. Ahmed AbdulHameed AlShaikh , IsDBI’yi temsil eden ise IsDBI Genel Müdür Vekili Dr. Sami Al-Suwailem oldu.

İşbirliği, IsDB Üye Ülkeleri için bilgi alışverişini, kapasite geliştirmeyi, sürdürülebilir büyüme ve kalkınmayı ve diğer mesleki nitelikleri teşvik etmeyi amaçlayan stratejik bir ittifakın ve gelişmiş işbirliğinin başlangıcını işaret ediyor.

BIBF’nin CEO’su Dr. Ahmed Al Shaikh, işbirliğine olan heyecanını dile getirerek şunları ifade etti: “Sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığımızı paylaşan tanınmış bir kurum olan IsDBI ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Birlikte, bankacılık ve finans sektöründe hem bölgesel hem de küresel anlamda olumlu değişime öncülük etmek için kolektif uzmanlığımızdan yararlanacağız.”

IsDBI Genel Müdür Vekili Dr. Sami Al Suwailem şunları söyledi: “BIBF ile olan bu ortaklık, sürdürülebilir finans konusundaki ortak vizyonumuzu ilerletmeye yönelik önemli bir adımdır. Güçlü yönlerimizi birleştirerek bilgi paylaşımı, kapasite geliştirme ve inovasyon için güçlü bir platform oluşturmayı hedefliyoruz.”

BIBF ile IsDBI arasında stratejik ortaklık anlaşmasının imzalanması, İslami finans arayışında yeni bir işbirliği ve sinerji döneminin başlangıcını işaret ediyor. Her iki kurum da ortak hedeflerine ulaşmak ve bankacılık ve finans sektörünün yararına sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için birlikte çalışma kararlılığını gösterdi.

Genel Müdür Vekili Dr. Sami Al-Suwailem ve IsDBI Müdür Yardımcısı Sayın Yahya Aleem-ur-Rehman da anlaşmayı ve diğer işbirliği alanlarını ayrıntılı olarak görüşmek üzere BIBF’nin Bahreyn Krallığı’ndaki genel merkezini ziyaret etti.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir