Akademi

YediHilal Derneğince düzenlenen Ticaret Mektebi “on’da dokuz” programı tamamlandı


YediHilal Derneğince düzenlenen, ticarete ve girişimciliğe istekli gençleri iş adamlarıyla buluşturan ve bu yıl “ihracat” temasıyla Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Ticaret Mektebi “on’da dokuz” programı tamamlandı.

Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Mehmet Cebeci, 2018 yılından beri Ticaret Mektebi’ni düzenlediklerini belirterek, bu yıl ile birlikte 2 bin 500’ün üzerinde gence temas ettiklerini ifade etti.

Temas ettikleri gençlerin içerisinde 35 tane girişimci olduğunu kaydeden Cebeci, “Bugün de burada iki günlük programın sonucunda yine beklediğimiz girişimciler var. Biz girişimcilerin ahlak ön planda olmasını arzu ediyoruz. Toplumumuzda ve dünyada güven problemi var. Ticarette güven problemi var. Bunun aşılması için de İslam dininin öngördüğü helal-haram hassasiyetine sahip olunması gerekiyor tüccarlar tarafından. Bunu önemsiyoruz.” diye konuştu.

Cebeci, şunları söyledi:

“Müslüman girişimci sayısının artmasını arzu ettiklerini belirterek, “Bunun için programları tertip ediyoruz. 35 girişimcimizle birlikte bu yıldan itibaren uluslararası etkinliklere başlayacağız. Başka ülkelerde ticari eşleştirmeler planlıyoruz ve gençlerimizi ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren de inşallah bu hedeflerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Birinci önceliğimiz vize istemeyen ülkelerden başlayacağız. Bu Güney Amerika da olabilir, Balkanlar da olabilir. Uluslararası bağlantılarımız var ve uluslararası bağlantılarımız da Ticaret Mektebini çok önemsiyorlar. Bu nedenle yeni programlarımızı da hem o ülkelerde gerçekleştirmeyi hem de buradan gençlerimizi oraya götürüp ticaret yaptırmayı arzu ediyoruz.”

YediHilal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Goldframer Genel Müdürü Melih Turan, sıfırdan bir girişimin çok ciddi değerlemelere ulaşıp büyüdüğünün bir çok örneğinin olduğunu belirterek, “Bunlar bizim girişim ekosistemimizi şekillendiriyor. Bizim de burada Müslüman bakış açısıyla bu alanı ciddi anlamda büyütmemiz lazım.” dedi.

Etkinliğin ikinci gününde programın açılış konuşmasını yapan Turan, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde parlak girişimci fıtratına sahip olan kişilerin startup dünyasında daha fazla ileri gidebildiğini ve bunun örneklerinin çok olduğunu ifade etti.

Sıfırdan bir girişimin çok ciddi değerlemelere ulaşıp büyüdüğünün bir çok örneğinin olduğunu kaydeden Turan, “Bunlar bizim girişim ekosistemimizi şekillendiriyor. Bizim de burada Müslüman bakış açısıyla bu alanı ciddi anlamda büyütmemiz lazım. Bugünkü etkinliği yapmamızın da temel sebebi bu.” dedi.

Turan, ticaretin normal alım-satım yaparak, bir düzen kurarak, makul, helal ve olması gereken bir yol olduğunu ifade ederek, “Hem yüksek teknoloji tarafında hem iş modeli inovasyonu dediğimiz tarafta ciddi fırsatlar var ve bu fırsatların çarpanları çok yüksek. Güzel bir iş tutulduğunda bir teknoloji girişimcisinin çarpanları çok yüksek.” değerlendirmesinde bulundu.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir