Akademi

ASBÜ İslam Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans Programları’na başvurular başladı



Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) İslam Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans Programları’na başvurular 19 Haziran 2023-07 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılabilecek.

ASBÜ İslami Araştırmalar Enstitüsü bünyesinde açılan İslam Ekonomisi ve Finansı Tezli Yüksek Lisans Programı’nda Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç farklı dilde tercih bulunmaktadır. İslam Ekonomisi ve Finansı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ise sadece Türkçe olarak eğitim vermektedir.

ÖN DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuran adayların ön değerlendirmesi ALES puanının %50’si, lisans/yüksek lisans not ortalamasının %50’si alınarak yapılır.

Tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların ön değerlendirmesi ise lisans mezuniyet not ortalamasına göre yapılır. Kontenjanın beş katı kadar aday bilimsel değerlendirme sınavına çağırılır.

Program Kontenjanları
Program AdıAlan İçi Kontenjan (T.C. Vatandaşı)Alan Dışı Kontenjan (T.C. Vatandaşı)
İslam Ekonomisi ve Finansı Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)10—-
İslam Ekonomisi ve Finansı Tezli Yüksek Lisans Programı (Arapça)10—-
İslam Ekonomisi ve Finansı Tezli Yüksek Lisans Programı5—-
İslam Ekonomisi ve Finansı Tezsiz Yüksek Lisans Programı20 + 40 (Protokol Kontejanı)—-

Detaylı bilgi için tıklayınız;

https://isae.asbu.edu.tr/tr/duyuru/2023-2024-guz-yariyili-lisansustu-ogrenci-alimi-ilani

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde, İslami ilimler alanında çalışmalar yapmak üzere kurulmuş İslami Araştırmalar Enstitüsü ile Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırma ve Uygulama Merkezi (ULIFAM) bulunmaktadır. Özellikle ULIFAM, hedef olarak Türkiye’deki gerek finansal sektör gerekse üniversiteler ve araştırma merkezlerinin araştırmacı/akademisyen ihtiyacının karşılanması bu yönde uluslararası seviyede araştırma ve projelerin yapılmasını hedeflemektedir.

Bu çerçevede gerek ulusal gerekse uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde bulunulmaktadır. Önerilen yüksek lisans programının açılması, hem merkezin güçlenmesine yardımcı olacak hem de mevcut uluslararası talebin karşılanması noktasında önemli bir adım olacaktır.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir