Katılım Bankacılığı

Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi’nden TKBB’ye üst düzey ziyaret



Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi Liderlik Konseyi Başkanı Tan Sri Azman Mokhtar, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi (MIFC) Liderlik Konseyi (MLC) Başkanı Tan Sri Azman Mokhtar, 12 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ni (TKBB) ziyaret ederek Genel Sekreter İsmail Vural ve beraberindeki heyet ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. 

Türkiye ve Malezya’nın İslami finans ekosistemi hakkında bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi ve TKBB arasında gelecekteki iş birliği alanları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. 

MIFC İSLAMİ FİNANSIN KÜRESELE YAYGINLAŞMASI ADINA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR

MIFC, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan, İslami finansın yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi amacıyla kurulmuş bir finans merkezidir.

MIFC, İslami banka, İslami sigorta (Tekafül), İslami sermaye piyasaları ve İslami varlık yönetimi gibi İslami finans sektöründeki çeşitli faaliyet alanlarını gösteren bir şirket ortağı, Malezya’yı bu alan önde gelen bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. 

MIFC’nin temel amacı, uluslararası işletmeleri, finansal kurumları ve ziyaretçiler için çekici bir iş ortamı oluşturmak ve İslami finansın küresel yaygınlığını desteklemektir.






Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir