AkademiKatılım Bankacılığı

TKBB Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Mudârebe Standardı Çalıştayı gerçekleştirildi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Mudârebe Standardı’nın ele alındığı çalıştayda, ülkemizde katılım bankacılığı ve İslami finans alanında çalışmalar yürüten birçok akademisyen ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Çalıştayın açılış konuşmaları TKBB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Hacak ve TKBB Genel Sekreter Vekili İsmail Vural tarafından gerçekleştirildi. TKBB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Hacak, Mudârebe Standardı Çalıştayı’na katılan akademisyen ve temsilcilere katkılarından dolayı kurul adına teşekkür etti.

TKBB Genel Sekreter Vekili İsmail Vural, Danışma Kurulumuzun bu 5 yıllık sürecinde beşinci standardı ve yaklaşık 60’a yakın da genel nitelikli kararları aldığını altını çizerek katılım sağlayan akademisyenlere ve sektör temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın birinci oturumunda, Prof. Dr. Ahmet Yaman “Mudârebe Standardı Hakkında Genel Bilgilendirme” konusuyla sektör temsilcilerine ve akademisyenlere, TKBB Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Mudârebe Standardı hakkında hazırlık süreci ve muhtevası ile ilgili genel bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından akademisyen ve sektör temsilcileri “Standardın Sunum ve Müzakeresi” başlığı altında standardın içeriği hakkında görüş ve değerlendirmelerini yaptı.

Çalıştayın ikinci ve öğleden sonraki oturumunda ise, “Standardın Sunum ve Müzakeresi” başlığı altında standardın içeriği hakkında katılımcıların görüş ve değerlendirmesi ile devam edildi. 

Çalıştayın sonunda ise akademisyen ve sektör temsilcilerinin genel değerlendirmesinin ardından kapanış konuşmaları ile sona erdi.









Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir