Finansal Teknolojiler

Malezya’dan yeni bir dijital İslami banka tanıtımı; Rize

Al Rajhi Bank Malaysia (ARBM) bugün, yaklaşık bir yıllık gelişimin ardından bulut tabanlı dijital bankası Rize‘yi başlattı.

Al Rajhi Bank Malezya, yeni bir İslami dijital bankayı tanıttı.

Rize şu anda kişisel finansman, banka kartı ve kişisel finans yönetimi gibi perakende ürün ve hizmetler sunmaktadır.

İslami dijital banka, önümüzdeki birkaç ay içinde giderek daha fazla özellik sunmayı bekliyor.


Banka, yaptığı açıklamada, Rize’nin müşterilerine yeniden tasarlanmış, uçtan uca bir dijital bankacılık deneyimi sağlamak için en son teknoloji ile inşa edildiğini söyledi.

Al Rajhi Bank Malaysia CEO’su Arsalaan (Oz) Ahmed, “Bir yıl önce, ARBM’nin müşteri odaklı bir dijital banka oluşturma vizyonunu ve Malezya’nın 1 numaralı İslami inovasyon bankası olma hedefimizi paylaştık.

“Bugün, Al Rajhi Bank Malaysia’nın dijital bankası Rize’nin lansmanını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.”


Öz, Rize’nin bankanın müşterilerine olan yenilik sevgisinden doğduğunu söyledi. 

“Rize, özünde, Rizeliler dediğimiz müşterilerimize umutlarını ve hayallerini gerçekleştirmeleri için ilham vermeyi ve onları güçlendirmeyi, hedeflerini gerçekleştirmeleri için arkadaşlarını ve ailelerini teşvik etmeyi amaçlayan bir dijital bankadır.”

“Malezyalılar Rizeli olduklarında, sınıfının en iyisi teknolojiyle desteklenen yeniden tasarlanmış bir bankacılık deneyimine erişim elde ediyorlar” diye ekledi.

Rizelilerin tüm bankacılık ihtiyaçlarının şubeye gitmeye gerek kalmadan akıllı telefonlarından karşılanacağını söyledi.

Artık çok çeşitli Rize hizmetleri mevcuttur. Banka, kapsamlı bir ürün hattına sahip olduğunu ve daha fazlasının aşamalı olarak piyasaya sürüleceğini söyledi. 


Rize şunları içeriyor:

  • Para yatırma, çekme ve transferler;

  • Hesap yönetimi ve kişisel finans yönetimi;

  • Banka kartı başvurusu, satın alınması ve bakımı;

  • ATM hizmetleri ve e-Bildiriler; ve

  • Kişisel finansman



Rize’nin başlıca hizmetleri şunlardır:

  • Bireysel Finansman-i: Rize, müşterilerinin her bir yaşam hedefine göre kişiselleştirebilecekleri, karşılayabilecekleri bireysel finansman seçenekleri sunmaktadır. Bu, minimum dokümantasyon gerektiren ve işlem ücreti olmayan ve hesaplarına para yatırmak için yalnızca dört adım ve 15 dakika süren, kağıtsız, sorunsuz bir dijital finansman ürünü içerir.


  • Rize Birikim Potu: Bankanın iddia ettiği bir özellik, Malezya’nın kar oranlı tek tasarruf potu. Bu, Rizelilerin hedefleri için biriktirirken kazanmalarını sağlar. ARBM’nin Rizelileri daha fazlasını başarmaları için güçlendirme misyonuna uygun olarak, Rize Birikim Potu birden fazla katkıya izin verir; bu, bir Rizer’in ailesini ve arkadaşlarını ortak hedeflere daha hızlı ulaşmak için pota katılmaya davet edebileceği anlamına gelir.



Öz, en başından beri, müşteriler uygulamayı indirirken bankanın çok çeşitli finansal hizmetler sunduğunu söyledi. 

“Zamanla, pazar lideri yerleşik bir finans ekosistemi tarafından desteklenen sağlam bir pazara sahip olacağız” diye ekledi. 



Kaynak: https://www.digitalnewsasia.com/


Rize nedir?

Rize, doğrudan akıllı telefonunuz aracılığıyla daha kolay bankacılık hizmetleri ve finansal ürünler sunan Al Rajhi Bank Malaysia’nın yeni dijital bankasıdır.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir