Finansal TeknolojilerKatılım Bankacılığı

KFH, Kuveyt’teki ilk İslami dijital banka olan Tam’ı kurdu


Kuwait Finance House (KFH), Kuveyt’teki ilk İslami dijital bankası Tam Digital Bank’ı özel bir törenle duyurdu.

Törene KFH Yönetim Kurulu Başkanı Hamad Abdulmohsen Al Marzouq, Yönetim Kurulu üyeleri, KFH Grup İcra Kurulu Başkan Vekili Abdulwahab Iesa Al Rushood tarafından temsil edilen Üst Yönetim, KFH Kuveyt İcra Kurulu Başkanı Khaled Yousef AlShamlan ve bankanın üst yönetim ekibi katıldı.

KFH Grup İcra Kurulu Başkan Vekili Abdulwahab Iesa Al Rushood şunları söyledi:

“Bugün Kuveyt’teki ilk şeriat uyumlu dijital banka olan Tam’ın lansmanını yaparak KFH için tarihi bir ana tanıklık etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. KFH’ın dijital bankacılık dönüşümü yolculuğundaki bu önemli liderlik kilometre taşını temsil etmesi için bu ismi titizlikle seçtik. Modern ve genç tasarımı, kullanıcı dostu ve verimli kullanımı ve ileri teknoloji ile desteklenen yenilikçi bankacılık hizmetleri ile Tam’ın müşterilerin isteklerini yerine getireceğinden ve beklentilerini aşacağından eminiz. KFH olarak “Kolay Bankacılık Deneyimi” sloganımız doğrultusunda kolaylık, hız, kalite, güvenlik ve yenilik gibi faktörleri göz önünde bulunduruyoruz.”

Al Rushood sözlerine şunları ekledi:

“Tam Dijital Banka, KFH’ın benzeri görülmemiş dijital dönüşüm stratejisi ve son teknoloji altyapısı da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin bir sonucu olarak kurulmuştur. Bu faktörler, dijitalleşmenin Kuveyt gençliği ve toplumunun geneline derinlemesine yerleşmiş olması nedeniyle özellikle önemlidir. Ayrıca, KFH’ın adı her zaman güçlü finansal performans, gelişmiş teknolojik altyapı, yenilikçi bankacılık çözümleri, geniş coğrafi erişim, finansal kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, küresel güvenilirlik, lider konum ve olağanüstü kadrolar, yetkinlikler ve yetenekler dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde liderlikle ilişkilendirilmiştir. Tam Dijital Banka, KFH’ın dijital liderliğini ve müşteri deneyimini, özellikle de gençleri geliştirmek, Banka’nın işinin merkezinde yer alan finansal teknolojiye ayak uydurarak onların isteklerini karşılamak için sürekli çabasını doğrulayan yeni bir başarıdır.”

Al Rushood konuşmasını, verdikleri sarsılmaz destek için Yönetim Kurulu’na ve bu stratejik proje olan Tam dijital bankanın titizlikle yürütülmesi ve başarıyla tamamlanması için üst yönetime ve ekibe teşekkürlerini sunarak tamamladı.

Şu anda Tam Digital Bank’ın hizmetleri arasında hesap açma, havale, gider takibi ve ön ödemeli kart yer alıyor. Bankacılık uygulaması yalnızca en az 15 yaşında olan Kuveyt vatandaşlarına açıktır.

Birçok örnekte olduğu gibi, 30 Eylül 2023 itibarıyla 37,07 milyar KWD (119,75 milyar ABD Doları) varlığa sahip olan KFH, fintech inovasyonunu üç stratejik büyüme önceliğinden biri olarak tanımlayarak daha güçlü bir dijital oyun gerçekleştiriyor. 

Mevcut ürün, hizmet ve süreçleri dijitalleştirmenin yanı sıra, geçen yıl Ekim ayında yaklaşık 11,6 milyar ABD doları karşılığında satın aldığı Bahreynli geleneksel kredi kuruluşu Ahli United Bank’ın (AUB) Kuveyt’teki yan kuruluşunu da dijital bir bankaya dönüştürme sürecindedir.

Kuveyt Merkez Bankası’nın talimatları aynı zamanda Kuveyt’in kendisini bölgesel bir finans merkezi haline getirmeye yönelik dijital hedeflerini de yansıtıyor. 

Kuveyt Merkez Bankası, geçen yılın Şubat ayında, üç tür dijital banka modelini ana hatlarıyla belirten dijital bankacılık çerçevesini yayınladı:

– Geleneksel bir banka içindeki bir birim; 

– Bağımsız bir dijital banka; 

– Geleneksel bir banka ile dijital bir kurum arasındaki ortaklık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir