Finansal Teknolojiler

Vakıf Katılım Ar-Ge Merkezi’nden dijital finans alanında önemli çalışmalar

Vakıf Katılım dijital dünyanın sunduğu olanakları sistemlerine hızla entegre ederek, hem müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırıyor hem de kurum içi verimliliğini üst noktalara taşıyor.


– “Fikirlere destek olarak yeni girişimlerin kurulmasını teşvik ediyor”

Vakıf Katılım, ‘teknoloji ile büyüme’ vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar sayesinde 2017 senesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan tescilli Ar-Ge Merkezi unvanına sahip bir finans kurumu oldu.



Ar-Ge ve inovasyon stratejileriyle genel iş stratejilerine yön veren Vakıf Katılım, dijital süreç otomasyonu, veri analitiği, blockchain ve makine öğrenmesi gibi finans teknolojileri alanında çalışmalar yapıyor, müşteri deneyimini sürekli iyileştiriyor.

Ayrıca fikirlere destek olarak yeni girişimlerin kurulmasını teşvik ediyor.



Vakıf Katılım Ar-Ge merkezi sadece Türkiye’de değil yurt dışında da konumlandırılabilecek özgün ve yenilikçi faaliyetler yürütüyor.

AB Eureka ve Erasmus+ programlarında devam eden teşvikli Ar-Ge projeleri bulunan Vakıf Katılım, çok sayıda ülkeyle proje faaliyetleri gerçekleştiriyor.



– “Fikrefon Hackathon”

Dijital finans alanında yayın ve patent yazma konusuna da büyük önem veren Vakıf Katılım’ın bu kapsamda, 2021 yılı sonuna kadar ulusal ve uluslararası konferanslarda sunduğu 22 akademik yayını önemli dergilerde yer bulurken, Türk Patent ve Marka Kurumu’na şu ana kadar 6 patent başvurusu gerçekleştirdi.  


Vakıf Katılım 2021 yılında finansal teknoloji alanında girişim fikri belli bir aşamada olan girişimcilerin fikirlerini hayata geçirme fırsatı sağlamak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde “Girişim Hızlandırma Programı”nı ve yine finansal teknoloji alanında özgün fikir ve projelerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla “Fikrefon Hackathon” programını hayata geçirdi.


Ayrıca Vakıf Katılım, 133 ülkede 120’den fazla finans sektöründen üyesi olan Efma’nın 2021 yılında Efma-Accenture Bankacılık İnovasyon Ödülleri (2021), Future Workforce kategorisinde “Blockchain Based Customer Intelligence Sharing – (Rizico)” isimli projesi ile 3’üncülük ödülüne layık görüldü.








Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir