Ekonomi ve FinansSektörel

Katılım Finans Strateji Belgesi Koordinasyon Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı


Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) koordinasyonu ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan, katılım finans alanında ülkemizin ilk ulusal strateji belgesi olma özelliğini taşıyan ve sunuş yazısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaleme alınan, katılım finans alanında 2022-2025 dönemini kapsayan bir yol haritası niteliği taşıyan “Katılım Finans Strateji Belgesi” kapsamında kurulması öngörülen Katılım Finans Strateji Belgesi Koordinasyon Kurulunun ilk toplantısı 28 Şubat 2024 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

“Koordinasyon Kurulu Toplantıları dört ayda bir yapılacak” 

İstanbul Finans Merkezi projesinin de iki temel ayağından bir tanesi olan katılım finansın, ilke ve prensiplerine uyumlu biçimde faaliyet göstermesi, çeşitli yapısal sorunlarına uygulanabilir ve gerçekçi çözümler üretilmesi, finansal sistem içinde hak ettiği yere ulaşması ve reel sektörün finansa erişimini kolaylaştıracak ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması amacıyla 5 temel amaç, 18 stratejik hedef ve 84 eylem maddesi belirlenmiştir.

Bu doğrultuda belirlenen eylem maddelerinin hayata geçirilmesine yönelik olarak sorumlu ve ilgili kurumların temsilcileri ile Eylem Planı Uygulama ve İzleme Grupları istişare toplantıları 2023 yılı Aralık ayında gerçekleştirilmiştir.

“Katılım Finans Strateji Belgesi Koordinasyon Kurulu” ise eylem maddelerinin uygulanmasında, kurum ve kuruluşlar arası koordinasyonu sağlamak ve Eylem Planı Uygulama ve İzleme Gruplarından gelen geri dönüşleri üst düzeyde değerlendirmek üzere oluşturulmuştur. 

İlki gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı başkanlığında, eylem maddelerinden sorumlu ve ilgili kurumların üst düzey yöneticileri ile Strateji Belgesi kapsamında mevcut durum değerlendirmesi yapılmıştır.

İlerleyen süreçte Katılım Finans Strateji Belgesi Koordinasyon Kurulu toplantılarının dört ayda bir yapılması planlanmaktadır.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir