Finansal TeknolojilerKatılım Sigortacılığı ve BES

Yapay zeka sigortacılıkta dağıtım kanallarını geliştirecek


Rasürans brokeri Gallagher Re, yapay zekanın 2023’teki InsurTech anlatımının ana odak noktası olduğunu vurgulayarak, yapay zekanın re/sigorta endüstrisinde ciddi bir ilgi kazandığı bir dönüm noktasına işaret ediyor.

Google’dan alınan verilere göre, 2023’ün başından bu yana tüm sektörlerde yapay zekaya olan ilgide katlanarak bir artış yaşandı ve yılın ilerleyen dönemlerinde zirveye ulaştı.

Yapay zeka 1956’dan beri var olmasına rağmen son yıllarda önemli ilerlemeler görüldü ve bu da onu yaygın uygulamalarla hızla gelişen bir alan haline getirdi.

Yakın tarihli bir raporda Gallagher Re, yapay zekanın özellikle InsurTech bünyesinde sigorta ve reasürans üzerindeki potansiyel etkisini araştırdı ve değer zincirindeki dağıtım, fiyatlandırma/taahhüt, iş operasyonları ve talep süreçlerinde pratik uygulamalara odaklandı.

Gallagher Re’nin raporu, yapay zekanın dağıtım kanallarını geliştirerek büyümeyi destekleyebileceğini öne sürüyor. Tüketici harcama tereddütleri arttıkça yapay zeka, tekliflerin bireysel müşterilere göre uyarlanması ve en etkili dağıtım kanallarının seçilmesi, sosyal yardımın optimize edilmesi, kabul oranlarının, gelirin artırılması ve giderlerin kısılmasıyla pazarın genişletilmesi için hayati önem taşıyor.

Yenilikçi sigortalama ve fiyatlandırma teknikleri, birleşik oranı yüzde 100’ün altında tutmak için kritik öneme sahip. Yapay zeka platformları, sigorta şirketleri ile müşteriler arasında daha yakın işbirliğine olanak tanıyarak benzersiz deneyimler ve bireysel risk profillerine göre özelleştirilmiş primler sunuyor. Kullanım verileri ve risk değerlendirmesiyle desteklenen gerçek zamanlı fiyatlandırma, süreçleri kolaylaştırıyor ve sermaye verimliliğini artırıyor.

SEND, ProNavigator ve Federato gibi yapay zeka odaklı InsurTech firmaları, çeşitli süreçleri kolaylaştıran, iş akışı takibini geliştiren, gereksiz görevleri ortadan kaldıran ve sigortalama prosedürlerini hızlandıran SEND’in Underwriting Workbench’inde örnek olarak operasyonel platformları yeniden şekillendiriyor.

Talep yönetimi, yapay zeka entegrasyonundan, müşteri hizmetlerinin iyileştirilmesinden, dolandırıcılık tespitinden ve iş akışı yönetiminden önemli ölçüde yararlanıyor. Shift Technologies ve Sprout.ai, hasar sahtekarlığının tespitinde öncülük ederek re/sigorta şirketlerini birden fazla kanalda kusursuz hasar deneyimleri için ayrıntılı bilgiler ve karar desteğiyle güçlendiriyor.

Ancak Gallagher Re, potansiyele rağmen eski sistemlerdeki tutarsız ve düşük kaliteli veriler nedeniyle zorlukların devam ettiği sonucuna varıyor. Değer zincirinin her bir parçası için yapay zekanın değer önerisini açıkça ifade etmek ve gerçek etkisini anlamak için temel iş uygulamalarındaki ilerlemeyi izlemek çok önemli.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir