Akademi

Hitit Üniversitesi İslami Bankacılık ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans başvuruları başlıyor


Hitit Üniversitesi, 2023-2024 öğretim yılı bahar dönemi için İslami Bankacılık ve Finans II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı”na 30 öğrenci kabul edilecek.

Başvurular, 15 – 28 Ocak 2024 tarihleri arasında https://ubys.hitit.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 linkinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Başvurular aşağıdaki linkten yapılacaktır;

https://lee.hitit.edu.tr/tr/duyurular/2024/1/11/2023-2024-egitim-ogretim-yili-bahar-donemi-lisansustu-ogrenci-alim-ilani

İslami Bankacılık ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) programı ana çalışma koşulları mevcut programlar çerçevesinde; kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren profesyoneller ile reel sektörde çalışanlara yönelik olarak tasarlanmıştır. Programın kazandırmayı hedeflediği yetkinlikler; İslami Hukuk, İslam’da Eşya ve Borçlar Hukuku, İslami Bankacılık, İslami Sermaye Piyasaları, İslami Finansal Kurumlarda Muhasebe, İslam’da Sigortacılık, Uluslararası İslami Finans Kurumları ve Bankalar, Finansal Yönetim ve Mali Analiz Teknikleri, Davranışsal Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Gayrimenkul Değerlemesi, Muhasebe Ve Finansal Raporlama, Finansal Piyasalar ve Kurumlar, Bankacılık ve Finansta Risk Yönetimi, Finansal Ekonometri ve Sermaye Piyasası Mevzuatı uygulamaları bilgisini kapsamaktadır.

İslami Bankacılık ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğrenim) Programının teori ile uygulamanın en uygun bileşimini yakalamaya dönük perspektifi, katılımcıları ayrıntılara hâkimiyet ve büyük resmi görebilme becerisi ile donatmaktadır.

Katılımcılar gerek özel gerek kamu sektöründe, İslami bankalar, finansal aracı kurumlar ve İslami sigorta şirketlerinde görev almak üzere, nitelikli uzman ve üst düzey yönetici adayları olarak yetiştirilmektedir. İslami Bankacılık ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğrenim) Programı katılımcıları finans dünyasının problemlerine uyarlamak üzere akademik ve teknik donanımlarını güçlendirirken, liderlik becerilerini de geliştirme fırsatı bulacaklardır.

Başvuru Şartları;

1) Tezsiz yüksek lisans ve eşdeğer programlara başvurabilmek için adayların;

a) Bir lisans diplomasına sahip olmaları veya bu diploma yurt dışından alınmış ise Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin kabul edilmiş olması,

b) Yüzlük sistemde en az elli beş veya muadili lisans mezuniyet not ortalaması koşulunu taşıyor olmaları, gerekir. Başvuran adaylardan bilimsel değerlendirme ve/veya mülakat sınavına alınacakların sayısı, program için ilan edilen kontenjanın iki katı ile sınırlandırılır.

2) Adaylar, lisans mezuniyet not ortalamalarına göre sıralanır.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir