Katılım Sigortacılığı ve BES

Türkiye Katılım Sigorta’dan ilk yılında 975 milyon TL’ye yakın üretim


1 Mart 2022 yılında kurulan ve ilk poliçesini 01.01.2023 tarihinde düzenleyen Türkiye Katılım Sigorta, kuruluşunun ilk yılında toplamda 974 milyon 549 bin 572TL’lik üretim gerçekleştirdi.

Katılım sigortacılığı ilkelerine uygun olarak kurulan Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat, katılım sigortacılığını ülkemizde genişletme ve tabana yayma hedefiyle Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulan ilk katılım finans ekosistemindeki sigorta kuruluşlarıdır.

1 Mart 2022 yılında kurulan Türkiye Katılım Sigorta, 2023 yılında SEDDK’nın faaliyet ruhsatı yeterliliklerini tamamlayarak ilk poliçesini 01.01.2023 tarihinde düzenledi.

Sigortaya paylaşım ve etik değerleri önceleyerek bakan Türkiye Katılım Sigorta, kuruluşunun ilk yılında 31.12.2023 tarihi itibariyle toplamda 974 milyon 549 bin 572TL’lik üretim gerçekleştirdi.


“Katılım sigortacılığının bilinirliğini artırmak istiyoruz”

Türkiye Katılım Sigorta Genel Müdürü Güray Çelik, şirketin kuruluşuyla ilgili “Katılım sigortacılığı esaslarına uygun teknik ve yatırım değerlendirme prensipleriyle yönetilen Türkiye Katılım Sigorta olarak hedefimiz, deneyimli ve dinamik ekibimizle katılımcılarımızın varlıklarını korumak ve onların gelecekleri için güvence oluşturmaktır. Vizyonumuz müşteri odaklı çözümlerimizle, katılım sigortacılığının bilinirliğini, pazar payını ve ürün çeşitliliğini artırmaktır.” ifadelerini kullandı. 

 

“Katılımcılarımıza paylaşım esaslı bir deneyim sunmayı hedefliyoruz”

Çelik, “Türkiye’de sigortaya ihtiyaç duyan tüm birey ve kurumlara ulaşmak ve onların değerlerini güvence altına almaya talibiz. Geleceğe güvence sloganımızla, katılımcılarımıza etkin ve kaliteli bir hizmet vermek için tüm alt yapı çalışmalarımızı dijital platformlar üzerinden mobil olarak tasarlıyoruz. Böylece verimli ve hızlı bir şirket olarak katılımcılarımıza üst seviyede paylaşım esaslı bir deneyim sunmayı hedefliyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir