Ekonomi ve FinansRaporlar

Türkiye Bankalar Birliği GRI Standartları ile uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı



Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik performansını ve bu doğrultudaki hedeflerini kapsayan ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu olarak hazırlanan Rapor, Birliğin 2022 yılına ait ekonomik, çevresel ve sosyal performansını paydaşlarının bilgisine sunuyor. Çalışma ortamındaki enerji verimliliğinden atık yönetimine, çalışan haklarından şeffaflığa kadar birçok alanda takip ve analizleri içeren raporun her yıl yayımlanması planlanıyor.

Sürdürülebilir kalkınmanın başarıya ulaşması için finans ve bankacılık sektörünün kritik öneme sahip olduğu bilinciyle çalışmalarına devam eden Türkiye Bankalar Birliği, sürdürülebilirlik ve finansın kesiştiği konularda üyeleri ile tüm paydaşları için rehberler, raporlar ve yayınlar sunuyor. Birlik, sürdürülebilirlik yaklaşımı çerçevesinde finans ve bankacılık sektörü temsilcilerinin sürdürülebilirlik uygulamalarına teşvik edilmesi ve farkındalıklarının artırılmasına çaba sarf ediyor.

Yeşil dönüşüm için finans ve bankacılık sektörünün öneminin bilincindeyiz

Yeşil dönüşüm için iş birliklerinin gücüne inanarak, üyeleriyle birçok platformda bir araya geldiklerini belirten Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, “2009 yılından bu yana, üyelerimizin kredilendirme süreçleri ve diğer bankacılık işlemlerinde sürdürülebilirlik konularını sistematik bir şekilde yönetmesine rehberlik eden bir Sürdürülebilirlik Çalışma Grubumuz var. Birliğimiz, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği ile mücadele, iklim finansmanı konularına yönelik olarak ulusal ve uluslararası gündemi yakından takip ederek koordinasyon çalışmaları yapıyor. Sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerimizin bir çıktısı niteliğinde hazırladığımız ilk Sürdürülebilirlik Raporumuzla da Birliğimizin yaklaşımını paydaşlarımızın bilgisine sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Doğrudan ve dolaylı olarak tüm çalışmalarımızda SKA’lara katkı sağlıyoruz”

Birliğin, ağırlıklı olarak doğrudan 6, dolaylı olarak ise tüm Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkıda bulunduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, “Sürdürülebilirliği sadece çevresel değil, sosyal ve yönetişimsel tüm boyutları ile ele alarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlamayı hedefliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında da Birliğimiz’de kadın çalışan oranı yüzde 55, kadın yönetici oranı da yüzde 33 seviyesine geldi” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin ilk Sürdürülebilirlik Raporu’na aşağıda verilen internet sitesi adresinden ulaşılabilir;

https://www.tbb.org.tr/Content/Upload/Dokuman/8954/Turkiye_Bankalar_Birligi_Surdurulebilirlik_Raporu.pdf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir