EtkinliklerKatılım Sigortacılığı ve BES

TSB – Sigortacılık Makale Yarışması’nın bu yılki konusu ‘Doğal Afetler ve Sigorta’



Türkiye Sigorta Birliği’nin, (TSB) 12. Sigorta Haftası kapsamında düzenlediği Sigortacılık Makale Yarışması’nın bu yılki konusu ‘Doğal Afetler ve Sigorta’…

Üniversite öğrencisi veya en fazla 2 yıl deneyimli sigorta sektörü çalışanlarının katılabildiği yarışma için son başvuru tarihi 25 Ağustos 2023.

TSB tarafından düzenlenen üniversitelerin lisans ve yüksek lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve/veya sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip kişilere yönelik akademik makale yarışması hakkında detaylı bilgi ve başvuru koşulları için tıklayınız.

Makaleler, yazarının güncel özgeçmiş ve öğrenci ise öğrenci belgesiyle birlikte yarisma@tsb.org.tr e-posta adresine “TSB Sigortacılık Makale Yarışması” konu başlığıyla gönderilmelidir.

Yarışmaya katılım için ön kayıt yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

YARIŞMANIN KONUSU

25 Eylül 2023 Uluslararası Sigorta Haftası kapsamında üniversite öğrencileri ve sigorta sektöründe en fazla 2 yıl deneyime sahip kişilere yönelik makale yarışması.

JÜRİ VE DEĞERLENDİRME

• Doç. Dr. Özgür AKPINAR, Marmara Üniversitesi
• Doç. Dr. Nilüfer DALKILIÇ, Dumlupınar Üniversitesi
• Dr. Öğr. Üyesi Hasan MERAL, Marmara Üniversitesi
• Öğr. Gör. Fuat Çamlıbel, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
• Dr. Aysun Yıldız Özer, Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı

KATILIM

Üniversitelerin lisans ve yüksek lisans bölümlerinde öğrenim görenler, son iki yıl içerisinde mezun olmuş kişiler ve sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip kişiler yarışmaya katılabilirler.

TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ SİGORTACILIK MAKALE YARIŞMASI BAŞVURU ŞARTLARI VE YÖNTEMİ

• Türkiye’deki veya yurtdışındaki lisans ve yüksek lisans bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler ve/veya sigorta sektöründe en fazla 2 yıllık deneyime sahip olmak.
• Makaleler, yazarının güncel özgeçmiş ve öğrenci ise öğrenci belgesiyle birlikte yarisma@tsb.org.tr e-posta adresine “TSB Sigortacılık Makale Yarışması” konu başlığıyla gönderilmelidir. Yarışmaya katılım için ön kayıt yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
• Yarışma için hazırlanacak makaleler Türkçe dilinde en az 2.000 en fazla 5.000 kelime olmalıdır.
• En az 1, en fazla 3 makaleyle yarışmaya katılım sağlanabilir.
• Bireysel veya grup katılımı mümkündür. • Yazım ve akademik alıntı kurallarına dikkat edilmelidir.
• Yarışmaya katılan makalelerin tüm yayın, yayım ve dağıtım hakları Türkiye Sigorta Birliği’ne aittir.

MAKALE YARIŞMASI KONU BAŞLIKLARI

1. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ardından alınması gereken başlıca dersler nelerdir? Yaşanan deprem felaketi öncesinde sigortacıların üstlenebileceği hasar önleyici ve azaltıcı faaliyetler nelerdir?

2. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında Sigorta Sektöründe dijital dönüşüm ve inovasyonun önemi nedir? Türkiye’de yaşanan son deprem göz önüne alınarak ve global örnekler ışığında, Türk Sigortacılık Sektöründe dijitalleşmedeki gelişim alanlarını değerlendiriniz.

3. Ülkemizde gelecekte olması muhtemel depremlerde risk yönetimi açısından Sigorta Sektörünün rolü ve etkinliği nasıl olmalıdır?

4. Zorunlu ve ihtiyari deprem sigortaları özelinde mevcut sigortalılık oranı ve sigortalanma bilinci nasıl artırılabilir? Deprem riskine yönelik sunulabilecek yeni sigorta ürünleri neler olabilir?

5. Ülkemizde yaşanması muhtemel depremlerin sigorta sistemi ile etkilerinin azaltılması hususunda parametrik sigortaların etkisi ne olabilir?

6. Deprem riski başta olmak üzere katastrofik risklere karşı korunma ve Koruma Boşluğunun kapatılmasında Kamu – Özel Sektör iş birliklerinin önemini Türkiye ve Dünya’daki önemli örneklerden faydalanarak değerlendiriniz.

7. Ülkemizde ve dünyada katastrofik ölçekteki afetlerin frekansının artmasının bireysel emeklilik ve birikimli hayat sigortaları gibi uzun vadeli tasarruf araçlarına etkisinin ne olabileceğini değerlendiriniz. Doğal afetlerin tasarruflar üzerindeki olumsuz etkisi nasıl azaltılabilir?

8. Ülkemizdeki bireysel emeklilik sisteminin gelişiminin tasarruf açığını kapatma ve sermaye piyasalarını derinleştirmedeki rolü nedir? Bu amaç doğrultusunda sistemi daha cazip hale getirmeye yardımcı olacak fırsatlar nelerdir?

9. Sigorta sektörünün mevcut sermaye gücünü arttırmak için alınması gereken öncelikli tedbirler nelerdir? Güçlü bir sigorta sektörü için gerekli stratejik hamleler neler olmalıdır?

10. Sorumluluk sigortalarında dolaylı hasarlar ile ilgili yurtdışı uygulama örnekleri kapsamında Türkiye’deki pratikleri değerlendiriniz. Bu sigorta branşının önemi sizce nedir ve ülkemizde nasıl geliştirilir?

11. Teknolojik gelişmelerin daha da hız kazanması, yapay zekada gelinen aşamalar da dikkate alındığında gittikçe daha büyük bir tehdit arz eden siber risklere karşı sigortanın bireylere ve kurumlara sağlayacağı korunma ve sunacağı yeni ürünler nasıl olabilir? Konuyu yapay zekâ alanındaki gelişmeler, düzenleme ve sigortacılık teknikleri açısından değerlendiriniz.

TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ SİGORTACILIK MAKALE YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Dereceye giren yarışmacıların makaleleri TSB’nin belirleyeceği bir yayında ve TSB web sitesinde yayınlanacak ayrıca aşağıdaki para ödüllerinin sahibi olacaktır.

• Birinci: 15.000 TL
• İkinci: 10.000 TL
• Üçüncü: 7.500 TL
• Dördüncü ve Beşinci: 3.000 TL

YARIŞMA TAKVİMİ

Makale Son Teslim Tarihi: 25 Ağustos 2023

Ödül Töreni: 25 Eylül 2023 Sigorta Zirvesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir