Katılım Bankacılığı

Hayat Finans’ın Danışma Komitesi belli oldu



Katılım finans prensipleriyle Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak faaliyetlerine başlayan Hayat Finans Katılım Bankası’nın Danışma Komitesi internet sitesinde yayınlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) faaliyet iznini alarak, Türkiye’nin ilk dijital bankası olma unvanını kazanan kuruluş, Hayat Finans Katılım Bankası A.Ş adıyla faaliyetlerine başlayacak.

“Üç kişiden oluşan Danışma Komitesi belli oldu”

Hayat Finans Katılım Bankası’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre katılım finans prensiplerine uygunluğuna onay verecek üç kişiden oluşan Danışma Komitesi belli oldu.

Hayat Finans Katılım Bankası Danışma Komitesi;

  • Dr. Mustafa DERECİ – Danışma Komitesi Başkanı

  • Dr. Mehmet Yuşa ÖZMEN – Danışma Komitesi Başkan Vekili

  • Prof. Dr. Ahmet TABAKOĞLU – Danışma Komitesi Üyesi

Hayat Finans Katılım Bankası Hakkında

Dijital platformlarda faaliyet gösterecek ve 1,5 milyar TL ödenmiş sermayeyle kurulması planlanan Hayat Katılım Bankası A.Ş’nin ana ortakları, Hayat Kimya San. A.Ş. ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş.’dir.

Türkiye’nin şubesiz ilk dijital bankası olan Hayat Finans olarak kesintisiz hizmet anlayışı ve teknolojik altyapısıyla mobil ve internet bankacılığı üzerinden hizmet verecek. Ticari bankacılık, KOBİ bankacılığı, bireysel bankacılık, hazine işlemleri, yatırım bankacılığı ve özel bankacılık gibi temel bankacılık hizmetlerinin yanı sıra yeni nesil bankacılık hizmetleri sunacak.

23 Mart 2023’te Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan faaliyet izni aldı. Çok yakında mobil uygulama ve internet bankacılığı üzerinden müşterilerine masrafsız hizmet vermeye başlayacak.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir