Katılım Bankacılığı

TKBB ve ABA, katılım finans sektörünün gelişimini desteklemek için güçlerini birleştirdi

Azerbaycan Bankalar Birliği (ABA) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye ve Azerbaycan’da katılım finans sektörünün gelişimini desteklemek amacıyla bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Kardeş ülke Azerbaycan Bankalar Birliği (ABA) ile katılım bankacılığı sektörünü ulusal ve uluslararası alanda temsil eden Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye ve Azerbaycan’da katılım finans sektörünün gelişimini desteklemek amacıyla bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

ABA VE TKBB BİRLİKTE ÇALIŞMA KARARI ALDI

Mutabakat Zaptı, üye kuruluşları arasında karşılıklı yarar sağlayan iş birliği yoluyla tarafların ortak çıkarlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Anlaşmaya göre, ABA ve TKBB; katılım bankacılığı ve finans alanındaki gelişmelerle ilgili seminer, forum, konferans ve diğer etkinlikler düzenlemek için birlikte çalışma kararı aldı.

İş birliğiyle ayrıca ortak eğitim ve değişim programlarının düzenlenmesi, bilgi paylaşımının kolaylaştırılması ve ayrıca Türkiye ile Azerbaycan arasında katılım bankaları arasında doğrudan muhabirlik ilişkilerine de katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

“BU ANLAŞMANIN HER İKİ ÜLKENİN DENEYİM PAYLAŞIMIYLA VE İŞ BİRLİĞİYLE BANKACILIK SİSTEMİ GELİŞİMİNE KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUZ”

Mutabakat Zaptı hakkında konuşan TKBB Yönetim Kurulu Başkanı İlker Sırtkaya, “Her iki kurumun arasında gerçekleşen mutabakat zaptı (MoU) imza töreninde siz değerli kardeş ülkemizle bir arada olmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyuyoruz. Yapılacak bu anlaşmanın finans ve bankacılık sektörünün gelişimine, her iki ülke ekonomisine ve uluslararası paydaşlarımıza önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. İki ülke arasında kadim dostluğumuzun artarak pekiştiği son yıllarda hem bölgesel hem de uluslararası konularda her zaman destek ve iş birliği içerisinde olduk. Bugün Türkiye’nin katılım bankacılığının çatı kuruluşu olarak bankacılık alanında bunu daha ileri bir noktaya taşımak için bir araya geldik. ABA ile imzalayacağımız bu anlaşmanın her iki ülkenin deneyim paylaşımıyla ve iş birliğiyle bankacılık sistemi gelişimine katkı sunacağına inanıyoruz.” dedi.

Bu anlaşmanın iki ülke arasında birçok ortak projeye imkân sağlayacağını belirten Sırtkaya, “Finansal araçların çeşitlendirilmesi başta olmak üzere; finans alanına ilişkin eğitim, teknik danışmanlık, etkinlik ve benzeri konularda paylaşımların artırılması taraflar için güzel fırsatları ortaya çıkaracaktır. Ülke olarak 40 yılı aşkın katılım finans tecrübesini diğer ülkelerdeki paydaşlarına aktarmayı hedeflediğimiz bu tür anlaşmalarla katılım bankacılığı alanında da eğitim üssü olmayı ve bu potansiyeli artırmayı hedefliyoruz.” diyerek devam etti.

– “BÖLGEDE KATILIM FİNANSIN GELİŞİMİ SAĞLANACAK

Türkiye Katılım Bankaları Birliği olarak, katılım finans enstrümanlarının hem ülke ekonomimiz içerisinde hem de tüm dünyada gelişmesi için çalışmalara devam edileceğine vurgu yapan Sırtkaya, kardeş ülke Azerbaycan’ın bankacılık sektörünün temsilcisi ABA ile imzalanan mutabakat zaptının hayırlara vesile olmasını dileyerek, bu ikili iş birliğin diğer tüm Türk Devletlerinin banka birlikleri ile de devam ettirilmesinin bölgede katılım finansın gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

ABA ve TKBB, bilgi ve en iyi uygulamaların paylaşımı yoluyla Azerbaycan’da katılım bankacılığı ve finans sektörünün daha iyi konuma gelmesini teşvik etmek adına tarafların personeline yüksek kaliteli, donanımlı eğitim ve sertifika programları sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca her iki ülke arasında iş birliği ile girişimler yoluyla ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir