AkademiKitap ve Dergiler

Çerçeve Dergisinin son sayısında, CBFO tarafından hazırlanan “Katılım Finans” konulu yazıya yer verildi



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yayımlanan “Çerçeve” dergisi son sayısında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) tarafından hazırlanan “Katılım Finans Strateji Belgesi ve Reel Sektörün Finansmanında Yeni Açılımlar” başlıklı yazıya yer verildi.


Türkiye ve dünyadaki iktisadi konulara üretime dayalı ve insan odaklı bir perspektif çizmek gayesiyle, 1993 yılından bu yana Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından yayınlanan Çerçeve Dergisi’nin 104’ücü sayısında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) de Türkiye’nin katılım finans stratejisi üzerine hazırladığı yazısı ile yer aldı.


Katılım Finansın Türkiye’deki gelişim süreci ve geçtiğimiz ay yayınlanan “Katılım Finans Strateji Belgesi”nin temel prensiplerini içeren yazı, Türkiye’nin katılım finans alanındaki stratejik amaç ve hedeflerin, ayrıca finansal sektörün yanı sıra reel sektörün finansman ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni açılımları okuyucuya tanıtmayı hedefliyor. 


Başta KOBİ’ler olmak üzere, reel sektörün ihtiyacına uygun, yeterli ve düşük maliyetli finansa erişimi, Türkiye’nin güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerini gerçekleştirmesinde oldukça önemli bir ihtiyaçtır.


Bu kapsamda, Türkiye’nin finansal mimarisinde krediye dayalı finansmanın yanında, başta sermaye piyasaları olmak üzere, alternatif finans alanlarında yeni açılımların yapılması gerekmektedir.


Temel önceliklerinden bir tanesini reel sektör odaklılık olarak belirleyen Katılım Finans Strateji Belgesi, katılım finansın, reel sektörün finansman ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni açılımlar ortaya koymaktadır.


Dergide yer alan yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir