Finansal Teknolojiler

Alternatif SuperApp, 4,7 milyon dolar yatırım aldı

Alternatif SuperApp, ilk yatırım turunda 62,5 milyon dolar değerlemeyle 4,7 milyon dolar yatırım aldı.

Macellan’ın fintech alanındaki girişimi Alternatif SuperApp, Qinvest Portföy, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF, Fonangels ve CapitalTurk Holding’in de katıldığı yatırım turunu 62,5 milyon değerleme üzerinden 4,7 milyon dolar yatırım alarak başarıyla tamamladı. Şirket, büyüme hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor.

4,7 milyon dolarlık yatırım

15 Aralık 2021’de lansmanı gerçekleştirilen ve kısa bir süre içinde hızlı bir büyüme kaydeden Alternatif SuperApp, yatırım süreçlerinin görece yavaşladığı bir dönemde, ilk yatırım turunu Qinvest Portföy, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF, Fonangels ve CapitalTurk Holding’in de içinde bulunduğu yatırımcılardan 62,5 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı 4,7 milyon dolarlık yatırımla başarıyla tamamladı.

Alternatif SuperApp, mobil uygulama üzerinden farklı sektörlerdeki işletmeleri dijital dönüşüm sürecine dahil ederek B2B müşterilerine fintech çözümleri sunuyor.

Bu çözümler arasında dijital cüzdan, sadakat, CRM ve müşteri analitiği gibi özellikler yer alıyor.

Uygulama aynı zamanda B2C müşterileri için de tüm dijital cüzdanları tek bir platformda birleştirerek nakit ve kartın avantajlı bir alternatifi oluyor.

Azerbaycan ve BAEye de açılacak

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Alternatif SuperApp Yönetim Kurulu Başkanı Göktürk Yetim, 100’den fazla marka ve bu markaların 1.300 şubesinde 250 bini aşkın müşteriye hizmet verme ivmelerini hızlandıracak bu yatırımın, gelecekteki potansiyellerini kanıtlama açısından da fırsat vereceğini belirtti.

Bu yatırımı sürdürülebilirlik, inovasyon ve büyüme stratejileri doğrultusunda kullanacaklarını ve pazaryeri konumlarını daha da güçlendireceğini aktaran Göktürk Yetim, ilk etapta Türkiye’deki müşteri sayısını ve uygulamanın kullanımını artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Alternatif SuperApp Yönetim Kurulu Başkanı Göktürk Yetim, “Önümüzdeki dönemde yurt dışı hedeflerimiz kapsamında Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne açılarak pilot çalışma yapmayı ve bu iki pazarı ayrıntılı analiz etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetim, mevcut müşteri tabanını genişletme ve yeni işletmelerle anlaşma gibi büyüme stratejilerini uygulayarak gelecekte daha da büyük bir başarı elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.


Alternatif SuperApp Hakkında

Alternatif SuperApp; kafe-restoran, Espor, eğlence parkı, festival, üniversite, belediye gibi farklı alanlarda hizmet veren onlarca markanın kampanyalarını ve sadakat programlarını bir arada sunan avantajlı bir pazar yeridir.

Alternatif SuperApp ile dilediğin markanın kampanyasından yararlanmak için anında cüzdanını oluşturabilir, yüklediğin bakiyeyi ve kazandığın puanları QR kod göstererek kolayca harcayabilirsin!

Kampanyalardan Yararlan

Markaların yaptığı kampanyalardan anında haberdar olursun. Alternatif SuperApp’te cüzdanlara yükleme yaptığın anda faydalanırsın. Her markanın cüzdanında kampanyaları görüntüleyebileceğin gibi “Kampanyalar” butonu ile tüm kampanyaları görüntüleyebilirisin.

Cüzdan Taşımana Gerek Yok

Hesabına tanımladığın kredi kartların ile istediğin zaman istediğin markanın cüzdanına yükleme yaparsın. Üstelik telefonundaki QR kodla harcamanı yapabilirsin.

Pratik, Güvenli ve Hijyenik

QR kod ile hızlı bir şekilde harcama yapabilirsin. Cüzdanla harcama yapmak ise kapalı devre olduğu için güvenlidir. Temassız bir deneyim pandemi koşullarına da uygundur.

Kontrol Sende

Cüzdanlarına yükleyeceğin ve harcayacağın miktarı sen belirlersin. Geçmiş harcamalarını dilediğin zaman kontrol edebilirsin. Böylelikle beklenmedik ekstrelerle ve sürprizlerle karşılaşmazsın.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir