Katılım Sigortacılığı ve BES

Türkiye Katılım Sigorta, mini onarımda ALC Servis ile anlaştı



2022 yılında sigorta şirketleri ile yaptığı mini onarım anlaşmaları ile dikkat çeken ALC Servis, katılım sigortası sektörünün yeni şirketlerinden Türkiye Katılım Sigorta ile de mini onarım anlaşması imzaladı.

İmza töreni, ALC Servis’in İstanbul-Halkalı’daki Genel Müdürlük merkezinde gerçekleşti. ALC Servis-Türkiye Katılım Sigorta mini onarım anlaşması ile ilgili bir açıklama yapan ALC Servis Genel Müdürü Mahmut Şevluk, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmzalanan anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Şevluk, Türkiye Katılım Sigorta ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Mini onarımda sektörde iddialı olduklarını vurgulayan Şevluk, bu alanda sektörde pazar payını da artırmayı hedeflediklerini söyledi.


Türkiye Katılım Sigorta Hakkında

“Türkiye Katılım Sigorta” 2022 Nisan ayında kurularak, 2023 Ocak ayında üretim faaliyetlerine başladı. Şirketler tüm operasyonlarını katılım sigortacılığı prensiplerine uygun olarak yürütmektedir.

Araç, Konut, Kaza, Yangın ve Doğal Afetler, Nakliyat ve Mühendislik branşlarında faaliyet gösteren şirketler hizmet verimliliği için teknolojinin tüm olanaklarından istifade etmektedir. Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Emlak Katılım banka şubeleri asıl satış kanalları olarak müşterilerinin hizmetindedir.

Türkiye Katılım Sigorta, 4 Ocak 2022 tarihinde Türkiye Varlık Fonu tarafından %100 yerli ve milli sermaye ile kurulmuştur. “Tam Katılım Modeli” ile kurulan Türkiye Katılım Sigorta, hayat dışı branşlarında katılım esaslarına uygun alan ve konularda hizmet sunulması amacıyla sigortacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Kurumsal değerleri doğrultusunda çalışmalarına başlayan Türkiye Katılım Sigorta, yeni nesil sigortacılığın temsilcisi ve katılım sigortacılığının öncü şirketi olmayı hedeflemektedir.

Türkiye Katılım Sigorta müşterileri, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım, Albaraka Türk ve Türkiye Finans Katılım şubeleri aracılığıyla ihtiyaçlarına uygun geniş ürün yelpazesi sayesinde hizmet alabilecekler.


Üst Yönetim

Güray Çelik – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Genel Müdürü

Volkan Sinan – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı

Cenk Özçelik – Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Teknik ve Hasar Genel Müdür Yardımcısı


Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Servet Bayındır – Yönetim Kurulu Başkanı

Öztürk Oran – Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Salim Arda Ermut – Yönetim Kurulu Üyesi

Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak – Yönetim Kurulu Üyesi

Uğur Fidan – Yönetim Kurulu Üyesi

Güray Çelik – Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür


Danışma Komitesi

Prof. Dr. Murat Şimşek – Danışma Komitesi Başkanı

Prof. Dr. H. Mehmet Günay– Danışma Komitesi Başkan Yardımcısı

Dr. Fatih Orum – Danışma Komitesi Üyesi



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir