Finansal TeknolojilerKatılım Sigortacılığı ve BES

Insurtech pazarı 2030’da 152 milyar dolara ulaşacak

Küresel sigorta teknolojisi pazarı 2030 yılına kadar 152 milyar ABD Doları değerinde olacağı belirtiliyor.


Yeni bir rapora göre, mevcut büyüme yörüngesi devam ederse, küresel insurtech pazarı 2030 yılına kadar şaşırtıcı bir şekilde 152 milyar ABD Doları değerinde olacak. Bu, son aylarda küresel ekonomik kriz ilerledikçe yatırım açısından darbe alan insurtech alanı için olumlu bir haber.


Düşünce kuruluşu View Research, Inc. tarafından yayınlanan veriler insurtech konusundaki artan farkındalığın ve küresel sigorta endüstrisinin 2030 yılına kadar patlayacağı sonucuna varıyor.


Bunun bir nedeni, piyasanın küresel yatırımcıların insurtech şirketlerine artan ilgisinden faydalanıyor olmasıdır. Örneğin, Mayıs 2021’de sigorta şirketleri için yapay zeka SaaS araçları sağlayıcısı olan Shift Technology, 220 milyon ABD doları topladı.

Şirket bu sermayeyi mülk ve kaza sigortası ve sağlık pazarlarına açılmak için kullandı. Araştırmacılar, vaka çalışmasının sigorta sektörleri genelinde ölçeklendirme stratejilerinin göstergesi olduğunu söylüyor.


Rapora göre, gelişen bir dijital ekosistem tarafından yönlendirilen sigorta alanındaki yenilik, hasar işlemenin basitleştirilmesine ve iş ve tüketici müşterileri arasında insurtech’lerin sunduğu faydalara ilişkin farkındalığın artmasına neden oldu.


İletişimin iyileştirilmesi ve otomasyonun uygulanmasının pazar büyümesini hızlandırması bekleniyor. Sigorta şirketlerinde tekrar eden görevleri insanlara kıyasla daha doğru, hızlı ve doğru bir şekilde ele almak için artan robotik süreç otomasyonu kullanımı da pazarın büyümesini sağlayan önemli faktörlerden biri.


Araştırma sağlık sigortası sektörünün 2021’de pazara hakim olduğunu ortaya koydu. Bu büyüme, sigorta şirketlerinin sağlık hizmetlerine daha fazla yatırım yapmasını gerektiren COVID-19 nedeniyle dünya çapında sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına ilişkin artan bilince bağlanabilir.


En hızlı büyüyen ikinci sektör, 2021’de pazara hakim olan yönetilen hizmetler olacak gibi görünüyor. İnovasyon ve ilerlemenin teknolojik itici güçleri açısından, blockchain tahmin dönemi boyunca en hızlı büyümeye tanıklık edecek gibi görünüyor. Ayrıca, sigorta şirketleri teknolojiyi müşteri katılımını artırmanın ve rekabet avantajı yaratmanın bir yolu olarak benimsiyor.




Insurtech’te fiyatlandırma daha şeffaf hale gelecek

Insurtech’te önemli bir değişikliğin bir başka alanı da ödemeler alanında olacak. View Research’ün verileri, politik ve tüketici eğilimlerinin sağlık sektörünü fiyatlandırma konusunda daha şeffaf olmaya zorladığını gösteriyor.


Ayrıca, sigorta sektöründeki girişimler tarafından benimsenen yeni yaklaşımların, tahmin dönemi boyunca segment büyümesini yönlendirmesi bekleniyor.







Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir