Ekonomi ve Finans

TKBB ve üye bankalardan Suudi Arabistan’da yoğun temaslar



Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve üye bankaları, 20-21 Mart 2022 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a iş seyahati düzenledi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu’nda TKBB yöneticileri ve üye bankaların temsilcileri Suudi yetkilileri ile bir dizi önemli toplantı gerçekleştirdi.

TKBB ve üye bankaları, 20-21 Mart 2022 tarihleri arasında Suudi Arabistan’a iş seyahati gerçekleştirdi. Program kapsamında Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde önemli temaslarda bulunmak üzere TKBB YK Başkanı Osman Çelik ve heyeti, IsDB iştirakleri ile bir araya geldi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) YK Başkanı Osman Çelik ve beraberindeki heyet, 20 Mart 2023 tarihinde ziyaret programının ilk günü, The Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD) Strateji Departmanı Direktörü Osman Büyükmutlu ve beraberindeki üst düzey yönetim ile bir araya geldi.


IsDB DİREKTÖRÜ VE HEYETİ İLE GÖRÜŞME

International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC)’den ise Operasyon Direktörü Nazeem Noordali ve beraberinde heyet ile bir görüşme yapıldı. Diğer bir toplantı ise, IsDB Economic Empowerment Committee (EE) kurumdan Direktör Dr. Nabil Ghalleb ve heyeti ile gerçekleştirildi.

Günün son toplantısı, Islamic Solidarity Fund (ISFD) Genel Direktörü H.E. Dr. Hiba Ahmed ve heyeti ile gerçekleştirilerek ilk gün tamamlandı.


İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİ ADINA ÖNEMLİ TOPLANTI

IsDB bünyesinde yer alan kurum görüşmelerinde organizasyonlardaki gelişmeler ve ICD, ITFC, IsDB Economic Empowerment ve ISFD (Islamic Solidarity Fund for Development) kurumları ile TKBB ve üye bankaları arasında kalkınma, yatırım, finansman, sosyal finans konularında ortak iş birliği alanları kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek Türkiye ve IsDB grubu arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına verimli bir program gerçekleşti.

TKBB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik ve beraberindeki heyet, ziyaret programının ikinci günü, Islamic Development Bank (IsDB) Başkan Yardımcısı Dr. Zamir Iqbal ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Ardından Islamic Corporation for Insurance of Investments and Export Credits (ICIEC) CEO’su Oussama Kaissi ve beraberinde heyet ile görüşüldü. Son toplantı ise, Islamic Development Bank Institute (IsDBI) Baş İslami Finans Uzmanı Yahya Rehman ve heyeti ile yapıldı.


KALKINMA, YATIRIM, SOSYAL FİNANS ALANLARINDA İŞ BİRLİĞİ

IsDB bünyesinde yer alan kurum görüşmelerinde organizasyonlardaki gelişmeler ve ICD, ITFC, IsDB Economic Empowerment ve ISFD, ICIEC ve IsDBI kurumları ile TKBB ve üye bankaları arasında kalkınma, yatırım, araştırma, kapasite geliştirme, finansman, teknik destek ve sosyal finans konularında ortak iş birliği alanları kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek Türkiye ve IsDB grubu arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına verimli bir program gerçekleşti.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir