Finansal Teknolojiler

Türkiye’de aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 91 milyona ulaştı

Türkiye Bankalar Birliği, 2022-Eylül ayına ilişkin “Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri” başlıklı raporunu yayımladı.


Rapordaki istatistiklerin Türkiye Bankalar Birliği üyesi ve internet bankacılığı hizmeti veren 28 bankanın verilerine dayandığı kaydedildi.

Buna göre Türkiye’de aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 91 milyon kişiye ulaştı.



Aralık -2021’de ilgili sayının 78 milyon kişi olduğu baz alındığında 9 ayda aktif dijital bankacılık müşteri sayısının yaklaşık 13 milyonluk artış kaydettiği görülüyor. 91 milyon kullanıcının 2 milyon 845 bini sadece internet bankacılığı işlemi yaparken 78,3 milyonu ise sadece mobil bankacılık işlemi yapmış.


Hem internet hem mobil bankacılık kullanıcılarının toplam sayısı ise 9 milyon 440 bin kişi olarak kayıtlara geçiyor. Son yıllardaki değişim izlendiğinde mobil bankacılık kullanıcılarının sıra dışı bir büyüme çizgisinde olduğu dikkatlerden kaçmıyor.



Cinsiyet ve yaş gruplarına göre aktif bireysel dijital bankacılık müşterileri incelendiğinde kullanıcıların yüzde 66’sının erkek olduğu görülüyor. Yaş gruplarında 36-55 yaş aralığının en yoğun kullanıcı kesimini oluşturduğu gözden kaçmıyor.



Söz konusu rapor, aynı zamanda müşterilerin aktif olma aralıkları, yatırım tercihleri gibi çeşitli konularda veriler sunuyor.


Dijital-Internet-Mobil_Bankacilik_Istatistikleri-Eylul_2022 bağlantısını tıklayarak ilgili raporu PDF formatında indirebilirsiniz.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir