Ekonomi ve Finans

İslam Ülkeleri Vergi İdareleri Birliği (ATAIC) “Vergi İdarelerinde Dijital Çözümler” konulu çalıştay düzenledi

İslam Ülkeleri Vergi İdareleri Birliği (ATAIC) faaliyetleri çerçevesinde “Vergi İdarelerinde Dijital Çözümler” konulu çalıştay düzenlenmiştir.


1-2 Kasım 2022 tarihlerinde Gelir İdaresi Başkanlığı eğitim merkezinde ülkemizin de üye olduğu İslam Ülkeleri Vergi İdareleri Birliği (ATAIC) faaliyetleri çerçevesinde “Vergi İdarelerinde Dijital Çözümler” konulu elektronik uygulamalar hakkında çalıştay gerçekleştirildi.



İslam Ülkeleri Vergi İdareleri Birliği (ATAIC) Hakkında

İslam Ülkeleri Vergi Daireleri Birliği (ATAIC); hükümetler arası bir kuruluştur ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 17 bağlı kuruluşundan biridir. 

2003 yılında Pakistan dahil 11 İslam ülkesi tarafından kurulmuş olup, üye ülkelerde hızlı ekonomik kalkınma için zekat politikaları da dahil olmak üzere İslami vergilerin iyileştirilmesi ve sürdürülmesine odaklanmıştır. 

Aynı zamanda İslami vergilendirme sistemi ile ilgili konularda bir tartışma forumu ve araştırma enstitüsü olarak hizmet vermektedir .

Merkezi Sudan, Hartum’da bulunan birlik, üye ülkelerde ekonomik kalkınma ve karşılıklı işbirliği için vergi ve zekatın teşviki için yönetim ve mevzuatta merkezi bir rol oynamaktadır. 

ATAIC, vergi ve zekat idaresini analiz etmek ve yaymak için gereken vergi bilgilerini toplamak için yıllık seminerler, çalıştaylar ve eğitim kursları düzenlemektedir.







Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir