Finansal Teknolojiler

FAST Sistemi işlem tutarı limiti yükseltiliyor


FAST Sistemi işlem tutarı limitinin 21 Aralık 2023 itibarıyla 50 bin TL’ye yükseltileceği duyuruldu.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ile kullanıcılar farklı bankalardaki hesapları arasında 7 gün 24 saat, hızlı ve kolay şekilde para aktarımı gerçekleştiriyordu. Bu işlemlerde limitler 50 bin liraya yükseltildi. Böylece 7 gün 24 saat boyunca 50 bin liraya kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabilecek.

Bu limit daha önceden 20 bin lira olarak uygulanıyordu. FAST’e sistemi olan tüm bankalar limiti 50 bin lira olarak belirledi ve kullanım başladı.


İlgili açıklamanın tam metni şöyle:



FAST NEDİR?

Farklı banka aracılığı ile başka bir bankanın müşterisine para göndermek isteyen kişiler mesai saatleri dışında işlem yapamıyordu. Para transferinin yani EFT’nin gerçekleşmesi için bir sonraki işlem günü yani mesai saati bekleniyordu. Bu da hafta sonu bankalar arası para gönderen kişinin iki güne yakın beklemesi anlamına geliyordu. Bu sorunun ortadan kaldırılması için FAST devreye alındı. Artık FAST’ın işlem limitine kadar olan tutarı saat ya da gün fark etmeksizin farklı bankalar aracılığıyla da olsa ödemeler anında yapılabiliyor.


Kaynak: Fintech İstanbul


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir