Katılım Bankacılığı

Hayat Finans’tan görme engelli kullanıcılara özel sesli yönlendirme hizmeti


Hayat Finans görme engelli kullanıcıların bankacılık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve bankacılık deneyimini iyileştirmek için BlindLook ile işbirliği yaptı.

Hayat Holding’in bankacılık yatırımı olan Türkiye’nin lisanslı ilk dijital bankası Hayat Finans açıklamasına göre, banka, eşit ve engelsiz bir dünya yaratılmasında önemli rol oynayan BlindLook’un Görme Engelsiz Marka (EyeBrand) ağının bir parçası oldu.

Bu kapsamda Hayat Finans, görme engelli müşterilerin bankanın dijital platformlarını daha rahat kullanabilmeleri için BlindLook sesli simülasyon teknolojisi üzerinden sesli yönlendirme hizmeti sunmaya başladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü itibarıyla kurumsal web sitesi ‘https://www.hayatfinans.com.tr/’de kullanıma açılan BlindLook uygulaması gelecek günlerde mobil uygulamada da hizmete girecek.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Hayat Finans Teknoloji ve Bankacılık Servisleri Genel Müdür Yardımcısı Çetin Yalçın Güleç şunları kaydetti:

‘Türkiye’nin lisanslı ilk dijital bankası Hayat Finans olarak pürüzsüz bankacılık ilkesi doğrultusunda yenilikçi projeler hayata geçiriyor, uçtan uca dijital süreçlerle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Banka olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yayına aldığımız BlindLook sesli simülasyon teknolojisiyle herkes için eşit ve engelsiz bankacılık deneyimi sunuyoruz.

Bu kapsamda BlindLook’un Görme Engelsiz Marka (EyeBrand) ağının bir parçası olduğumuz için çok gururluyuz. Bankacılık hizmetlerine erişimde sorun yaşayan tüm engelli bireyler için eşit ve engelsiz bir dünya oluşturabilmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir