Katılım Sigortacılığı ve BES

Ayhan Sincek:”Yapay zeka destekli fon asistanı mükemmel bir araç”


Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, şirket olarak kısa süre önce kullanıma sundukları yapay zeka destekli fon asistanının katılımcıların birikimlerini yönlendirerek risk tercihlerine uygun önerilerde bulunarak getirilerini artırmaya yardımcı olan mükemmel bir araç olduğunu söyledi.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek linkedin hesabında yaptığı paylaşımda, BES katılımcılarına ekonomideki değişimler ve oynaklıklara karşı birikimlerini koruyabilmeleri için emeklilik fon tercih ve değiştirme haklarından faydalanmalarını tavsiyesinde bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Dolayısıyla mobil uygulamamızda sunduğumuz yapay zeka destekli fon asistanımız birikimlerinizi yönlendirecek, risk tercihinize uygun önerilerde bulunacak ve getirilerinizi artırmanıza yardımcı olacak mükemmel bir araç.

Katılımcılarımız akıllı fon asistanı kullanmaya başlamadan önce bir risk profili anketi doldurarak, tercihlerini belirliyorlar. Katılım Fon Asistanı bu bilgiler doğrultusunda sizi tanıyor ve tercihlerinize göre öneri yapıyor.

Sizin için özel bir birikim stratejisi geliştiriyor ve bu strateji doğrultusunda düzenli aralıklarla size bilgi veriyor.

Uygulama içinde fonların belli zaman dilimlerindeki performans grafiklerini ve risk analizi raporlarını inceleyebiliyor, tercih ettiğiniz fonların güncel getiri durumlarını takip edebiliyorsunuz.”

Katılım Emeklilik Fon Asistanı Hakkında

Nasıl Çalışır?

Yatırım kararı vermek çoğu zaman karmaşık olabilir. Fon Asistanı, birikimlerinizi en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olmak için burada. Hangi BES fonlarını seçeceğiniz, nasıl bir dağılım yapacağınız konusundaki sorularınızı yanıtlamak için size özel finansal rehberlik sunuyoruz. Finansal hedeflerinize bir adım daha yaklaşmak için siz de Fon Asistanı ile tanışın!

Fon Asistanı, güncel piyasa koşullarını takip ederek, yaş ve risk tercihlerinize uygun olarak düzenli bir şekilde farklı fon önerileri sunan dijital bir yatırım danışmanıdır. Bu sayede, birikimlerinizi piyasa koşullarına uygun bir şekilde yönetme imkânına sahip olabilirsiniz.

Fon Asistanı Profilleri

Düşük Risk Profili: Bu risk profili altındaki yatırımcılar, ana paranın korunmasını öncelikli olarak gören ve getiri elde etmekten ziyade daha kısa vadeli birikim stratejilerini tercih eden kişilerdir.

Orta Risk Profili: İçeriğinde az miktarda riskli yatırım ürünü bulunan bu profil, piyasaları yoğun bir şekilde takip etmekte zorlanan ancak uzun vadede makul bir getiri hedefleyen yatırımcılara uygun bir seçenektir.

Yüksek Risk Profili: Yüksek Risk Profili altındaki yatırımcılar, kısa ve orta vadeli dalgalanmaların ötesinde uzun vadeli yüksek getiri elde etmeye odaklanırlar ve bu amaç doğrultusunda risk almaktan çekinmezler.

Çok Yüksek Risk Profili: Bu risk profili altındaki yatırımcılar, her zaman riskli yatırım ürünlerini bünyelerinde bulundurur ve uzun vadede yüksek getiri elde etme hedefini benimseyerek kısa vadeli dalgalanmaları göz ardı edebilirler.

Katılım Cep’e giriş yaptıktan sonra, Fon Asistanı adımını takip ederek Risk Getiri Profili (RGP) testini tamamlayıp risk profilinizi belirleyebilirsiniz. Profilinizi oluşturduktan sonra, Fon Asistanı’nın sizin için özel olarak hazırladığı fon dağılımını uygulayabilirsiniz.

Fon Asistanı’ndan Nasıl Yararlanabilirim?

Katılım Cep’e girip Fon Asistanı’ndan kolaylıkla faydalanabilirsiniz.

1) Risk Getiri Profili (RGP) testini çözerek risk profilinizi belirleyin.

2) Fon Asistanı’nın risk profilinize uygun bir şekilde hazırladığı fon dağılım önerisini inceleyin.

3) Fon dağılım önerisini hemen uygulayın. Yatırımınızı büyütmek için Fon Asistanı’ndan düzenli aralıklarla gelen önerileri takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir