AkademiKitap ve Dergiler

Katılım Finans Dergisi’nin 33. sayısı çıktı

TKBB’nin kurumsal iletişim yayını olan ve iki ayda bir yayımlanan “Katılım Finans Dergisi”nin yeni sayısı çıktı.

Katılım Finans Dergisi’nin 33. sayısının kapak konusunda, tarım sektöründeki gelişmelere, sektörün finansman modellerine ve katılım finansın rolüne yer verildi.

Bu sayıda, “Kırsal Kalkınmada Tarıma Dayalı Üretim ve Katılım Finansın Rolü” başlıklı bir incelemenin ardından Türkiye’de faaliyet gösteren TKBB üyesi katılım bankalarının ilgili yöneticilerinin konu üzerine görüşleri sunuldu.

TKBB Danışma Kurulu’ndan bir üyenin her sayıda yer aldığı derginin bu sayısında TKBB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman “Tarım ve Ziraî Finansman Yöntemi Olarak SELEM” başlığıyla yer aldı.

Ayrıca bu sayıda Erişler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Eriş, MÜSİAD Gıda Tarım Hayvancılık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Emrullah Gökhan, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın, TSÜAB ve ECOSA Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer gibi isimlerin yanı sıra tarım ve katılım finans ekosisteminde önemli yere sahip kurum ve kuruluşların da değerli bilgi ve görüşlerine yer verildi.

Her sayıda katılım finans alanında ses getiren başka bir ülkeye yer verilen ülke panoraması bölümünde bu defa, katılım bankacılığında öncü ülkelerden biri olan Malezya’ya yer verildi.


Derginin tamamını okumak için;

https://tkbb.org.tr/Documents/KatilimFinansDergileri/KF_SAYI_33.pdf


TKBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, bu sayının girişinde şu ifadelere yer verdi;

Katılım finans kuruluşları olarak, Türkiye Ekonomi Modeli’ni esas alan stratejimizi sürdürüyoruz. Bu noktada diğer sektörlerde olduğu gibi tarım alanında da yatırımı, istihdamı, ihracatı, verimli ve rekabetçi yerli üretim yapısının güçlendirilmesini, ithalat bağımlılığının azaltılmasını, kalıcı fiyat istikrarına ulaşılmasını, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesini ve en önemlisi yeşil ekonomi doktrinlerine uygun sürdürülebilir tarım faaliyetleri için çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) olarak, önceliklendirdiğimiz konuların başında yer alan temiz su havzalarının korunması, tarım sahalarının genişletilmesi gibi alanlarda yeşil dönüşüme çok önem veriyoruz. İklim değişikliğinin çevresel, sosyal kalkınma önceliklerine de bakarak, yatırımlarımızı bu yönde çeşitlendirmeye devam edeceğiz.

Özellikle pandemi sonrasında görülen tedarik zincirindeki bozulmaların gıda ve tarımsal girdilere etkilerinin ne denli büyük olduğunu hepimiz gözlemledik. Yükselen enerji ve girdi maliyetleri neticesinde gıda enflasyonunun tüm dünyayı etkilediği bu ortamda, katılım finans kuruluşları olarak bu konuya ayrı bir hassasiyet ve özenle yaklaştığımızı belirtmek isterim.

Katılım finans sektörü olarak, çiftçilerimize sağladığımız avantajlı ödeme koşulları, bunun yanında çiftçi kart uygulamalarıyla tabana yaygın finansman işlemlerinde pazar payımızı artırmaya devam ediyoruz. TARSİM (Devlet Destekli Tarım Sigortaları) başta olmak üzere; tarım POS uygulamalarını, bunun yanında tarımsal faaliyetlerde ihtiyaç duyulan mazot, gübre, zirai ilaç, tarımsal ekipman, tohum ve fide alımlarını fonlayan ve ödemeleri hasat dönemine kadar erteleyebilme imkanı sunan ticari kart alanlarıyla çiftçilerimizin yıl içinde ihtiyaç duydukları her sahada yer almaya devam ediyoruz.

2022 yılının kalan döneminde de ülkemizin gözbebeği olan çiftçilerimizin taleplerini dikkate alarak ürün çeşitliliğimizi artırma noktasında kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir