Finansal Teknolojiler

“İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü” ünvanlı şirket kuruldu

İstanbul Finans Merkezi’nin temel unsurlarından biri olan finansal teknolojiler alanında önemli bir iş birliğine imza atıldı.


45 milyon TL sermayeye sahip İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü A.Ş., 11 Kasım 2022 tarihinde tescil edilerek kuruldu.


Resmî Gazete’de 4 Kasım 2019 tarihinde, 1733 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile yayımlanan, “2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” içerisinde yer alan “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü” ile ilgili maddenin hayata geçirilmesi yönünde yapılan çalışmalar doğrultusunda, “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi” unvanlı şirket kuruldu.


Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi koordinasyonunda, finans sektörü ve finansal teknoloji girişimciliğinin gelişimine ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir yapı kurgulamak amacıyla, ASELSAN, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi ve Bilişim Vadisi Teknopark Yönetici A.Ş. ortaklığında kurulan “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi”, finansal teknolojiler alanında  tematik bir teknopark olma özelliği taşıyor. 


“İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi”nin kuruluşu 11 Kasım 2022 tarihinde tescil edildi.


İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü A.Ş. sahiplik oranları şöyle açıklandı;

  • Yüzde 35,56 – T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı

  • Yüzde 44,44 – ASELSAN Yüzde 4,4 – Marmara Üniversitesi

  • Yüzde 4,22 – İstanbul Üniversitesi

  • Yüzde 7,33 – İbn-i Haldun Üniversitesi

  • Yüzde 4,22 – Bilişim Vadisi Teknopark Yönetici A.Ş.



Daha fazla detay için buraya tıklayınız.


Konuya ilişkin KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) açıklaması ise şöyle:

Finans sektörü ve finansal teknoloji girişimciliğinin gelişimine ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir yapı kurgulamak amacıyla, %35,56 ‘sı T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı’na, %44,44’ü ASELSAN’a, %4,22’si Marmara Üniversitesi’ne, %4,22’si İstanbul Üniversitesi’ne, %7,33’ü İbn Haldun Üniversitesi’ne ve %4,22’si Bilişim Vadisi Teknopark Yönetici A.Ş.’ye ait olmak üzere “İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Anonim Şirketi” ünvanlı şirket kurulmuştur.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir