Katılım Sigortacılığı ve BES

Neova Sigorta’dan 2023 yılında 11,5 milyar TL’lik prim üretimi 


Neova Katılım Sigorta’nın 2023 yıl sonu finansal sonuçlarına göre, aktif büyüklüğü 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 96 artarak 15 milyar TL’ye ulaşırken toplam prim üretimi de yüzde 102 büyüyerek 11,5 milyar TL olarak gerçekleşti.

Neova Katılım Sigorta, 2023 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Öz kaynaklarda bir önceki yıla göre yüzde 134 büyüyen şirket, ödenmiş sermayesini ise 500 milyon TL’den 900 milyon TL’ye çıkardı.

Aktif büyüklüğü yüzde 96 artarak 15 milyar TL’ye ulaşan Neova Sigorta’nın 2022 yıl sonu itibariyle 6,2 milyar TL olan finansal yatırımları, 2023 yıl sonu itibariyle yüzde 93 artarak 11,9 milyar TL oldu. Şirket, 2023 yıl sonu itibariyle dönem 652 milyon TL net kar elde etti.

“Sektördeki pozisyonumuz güçlenerek devam ediyor”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu, “2023 yılında hem yatırımlarımızla hem de gerçekleştirdiğimiz yeniliklerle sektörümüzdeki pozisyonumuzu güçlendirerek sürdürüyoruz. Tüm kanallarımızın desteği ile prim üretiminde 11,5 milyar TL’ye ulaştık. Uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı için finansal sağlığın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Taşıdığımız sorumluluklara karşılık rezervlerimizi güçlendirdik. Bu yıl en çok satan ürünlerimiz arasında yer alan kasko ürünümüzde bir önceki yıla kıyasla yüzde 68 büyüdük. Özellikle son dönemlerde odaklandığımız alanlardan biri olan özel binek otomobilde ise 2022 yılına oranla prim üretiminde yüzde 135’lik bir artış yakaladık. Bu sayede 2022 yılında yüzde 3,7 olan pazar payımızı 2023 yılında yüzde 5’e yükselttik. Hedefimiz kasko ürünümüzü daha önce kullanmamış olan müşterilerimize tanıtarak sağlam adımlarla ilerlemek. Motor dışı branşlarda yüzde 150 oranla sektörün üzerinde büyüme gerçekleştirdik. Özellikle yüzde 203 ile genel kayıplar branşlarında sektörün neredeyse iki katı bir büyüme gerçekleştirmeyi başardık.  Bunun yanı sıra yangın-doğal afetler ve diğer branşlar başlıklarında da sektör ortalamasının üzerinde büyüdük” diye konuştu. 

Deprem bölgesi yalnız bırakılmadı 

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından mobil hizmet araçları ve ofislerini acentelerinin ve tüm iş ortaklarının hizmetine sunan Neova Katılım Sigorta, deprem sonrası süreçte de çalışmalarını sürdürerek yaraların sarılmasına destek olmaya devam etti.

Şirket, ayrıca deprem hasar dosyalarının ödemesini hızlıca gerçekleştirerek dosyaların yüzde 95’lik kısmını tamamladı. 

Dağıtım kanallarına yatırımlar sürüyor

Acente ağında yatırımlarına devam eden Neova Katılım Sigorta, acentelerinin hayatını kolaylaştırmak için Pratik Portal’ı hayata geçirirken acente sayısını da 3.318’e çıkardı.

Acentelerinin prim üretimindeki büyüme oranının geçtiğimiz yıla göre yüzde 93 arttığını açıklayan şirket, dijital iş birliklerini genişleterek 2023 yılı içerisinde dijital kanallardan 100 milyon TL prim üretimini aşarken broker kanalında iç pay oranını da yüzde 5’e yükselterek 500 milyon TL prim üretimine ulaştı.

Neova Katılım Sigorta ayrıca bankasürans kanalında da bir önceki yıla kıyasla yüzde 96 artış yakalayarak 2023 yılındaki üretiminde bankasürans payını yüzde 20’ye ulaştırdı. 

Artan çalışan sayısı ile organizasyon yapısı şekillendi

Sektöre katkı sunmak amacıyla yetkin insan kaynağı istihdam etmeyi ve yetiştirmeyi hedefleyen Neova Katılım Sigorta, 2022 yıl sonunda 346 olan çalışan sayısını 441’e çıkartarak teknik, satış ve pazarlama bölümlerinde organizasyonunu şekillendirdi.

Şirket, Teknopark İstanbul’un teknolojik ekosisteminin katkısıyla Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak ve yenilikçi ürünlerinin sayısını artırmak için büyüme stratejisi kapsamında, Teknoloji Grubu çalışan sayısını 2022’ye kıyasla iki katına çıkararak nitelikli istihdamlara yatırım yapmayı sürdürüyor. 


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir