AkademiEtkinlikler

İktisat İzleme Raporu 2023: Türkiye Ekonomisinin Görünümü


İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından hazırlanan İktisat İzleme Raporu 2023 ve Para Politikası Raporu 4 Haziran’da kamuoyu ile paylaşılacak.

Doç. Dr. Ömer Faruk Tekdoğan editörlüğünde hazırlanan İktisat İzleme Raporu 2023, birçok başlıkta veriye dayalı analizlerle 2023 yılında yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiriyor.

Uluslararası arenada, enflasyonu dizginlemeye yönelik küresel önlemlerin dünya ticareti ve büyüme performansları üzerindeki etkisi, Rusya-Ukrayna savaşı, Gazze’deki soykırım ve Süveyş Kanalındaki aksamaların yarattığı ekonomik belirsizlik; Türkiye özelinde ise 6 Şubat Depremi, genel seçimler, Merkez Bankası kararları ve uygulanan para politikalarıyla birlikte piyasa hareketleri gibi faktörlerin ekonomik etkileri raporun merkezi konularını oluşturuyor.

İktisat İzleme Raporu 2023, 18 farklı analiz yazısıyla makroekonomik değerlendirmelerde bulunmanın yanı sıra piyasalar ve ekonomik unsurlar üzerine kapsamlı analizler sunuyor.

İktisat İzleme Raporu’yla birlikte, yine İKAM tarafından hazırlanan Para Politikası Raporu da tanıtılacak.

Bu raporda Türkiye ekonomisinin dinamiklerini ayrıntılı bir şekilde inceleniyor.

Rapor, Liralaşma Stratejisi, Türkiye’de Enflasyonla Mücadele Hükümetin Rolü, Enflasyonla Mücadelede Şirket Karlılıkları ve Ücretlerin Önemi, İslam Ekonomisi Perspektifinden Para Politikası başlıklarında Türkiye ekonomisine dair derinlemesine analizler sunuyor.

İKAM, bu iki yeni raporla Türkiye ekonomisini temel göstergeler ve uzman görüşleri perspektifinden izlemeye devam ediyor.


Kayıt için buraya tıklayınız.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir