Katılım Finans Kuruluşları

CIBAFI nedir?



İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi (CIBAFI), 2001 yılında İslam Kalkınma Bankası (IsDB) ve bir dizi önde gelen İslami finans kurumu tarafından kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur.

CIBAFI, İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlıdır. Tüm dünyada 30’dan fazla yargı alanından 130’un üzerinde üyesi bulunan CIBAFI, uluslararası İslami finans mimarisinde kilit bir parça olarak kabul edilmektedir.

CIBAFI, İslami finansın değer önermesini korurken mevcut fırsatlardan yararlanan belirli faaliyetler ve girişimler sağlayarak İslami finansal hizmetler sektörünün büyümesini destekleme misyonunda;

1) İslami Finans Değerlerinin Savunulması ve İlgili Politikalar ve Düzenlemeler

2) Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Entegrasyonu

3) Endüstri Araştırması ve Analizi

4) Mesleki Gelişim



MİSYON

İslami finansın değer önermesini korurken mevcut fırsatlardan yararlanan belirli faaliyetler ve girişimler sağlayarak İslami finans endüstrisinin büyümesini desteklemek.



TEMEL DEĞERLER

CIBAFI Sekreterliği, tüm faaliyetleri ve girişimleri için geçerli olan ve her Sekreterlik üyesi tarafından somutlaştırılan bir dizi etik değeri takip eder.



STRATEJİK HEDEFLERİ

1- İslami finansın ilkelerini ve ekonomi ve toplum için katma değerini teşvik ederek küresel pazar konumunu güçlendirmek. 

2- İslami finans endüstrisinin büyümesini desteklemek için İslami finans kuruluşlarıyla ve diğer uluslararası kurumlar arasında anlamlı ve etkili işbirlikleri geliştirmek.

3- İslami finans endüstrisinin gelişimini desteklemek için sürdürülebilirlik ve teknoloji gibi büyüme faktörlerinden yararlanmak. 

4- Tüm paydaşları, İslami finans endüstrisinin gelişimine aktif olarak katılmak için bilgi, beceri ve yeterliliklerle donatmak.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir