Ekonomi ve FinansMevzuat

Oktay: “Katılım finans sistemimizin hukuki çerçevesini oluşturacak çalışmalar tamamlanmak üzere”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Katılım finans sistemimizin hukuki çerçevesini oluşturacak; katılım finans sisteminden hizmet alanların hak ve menfaatlerini koruyacak çalışmalar tamamlanmak üzeredir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların 2023 bütçesini görüşmek üzere toplandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, komisyonda cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe sunumunu yaptı.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı 2023 yılı bütçesinin, küresel ve yerel dinamiklerin yanı sıra ‘Türkiye Yüzyılı’na ilerleyen Türkiye’nin, milli öncelikleri göz önünde bulundurularak hazırlandığını ifade etti.


İSEDAK’IN 38’İNCİ BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK’ın 38’inci Bakanlar Toplantısı’nın İstanbul’da başlayacağını belirterek, “İSEDAK Toplantısı’na bu yıl yoğun bir katılım söz konusu. 50 ülkeden 30’dan fazla bakan ile 30 uluslararası kuruluştan üst düzey temsilciye ev sahipliği yapacağız” dedi.


– Katılım finans sisteminin hukuki çerçevesi

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin, ulusal ve uluslararası finansal sistemi izleyerek analizler yaptığını, ekonomik kalkınmayı destekleyici, sürdürülebilir ve dünyayla entegre olmuş yeni bir finansal sistemin oluşmasını sağlamak üzere stratejiler geliştirdiğini ifade etti.

“İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü, finans ve finansla ilgili teknoloji alanlarında özelleşmiş, tematik ve yenilikçi bir teknoparkı bünyesinde barındırması açısından bir ilk olacaktır.” diyen Oktay, İstanbul Finans Merkezinde; şirket tescil işlemleri, vergi işlemleri, sosyal güvenlik işlemleri, ikamet izni, çalışma izni, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile personel istihdamına yönelik temel bürokratik süreçlerin hızlandırılması ve tek bir hizmet noktasından çözümlenebilmesini amaçlayan pilot projelerden birisi olacak “Tek Durak Büro”nun marka tescili sürecinin gelecek yıl tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

Katılım finans sisteminin hukuki çerçevesini oluşturacak, katılım finans sisteminden hizmet alanların hak ve menfaatlerini koruyacak çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Oktay, Milli Fintek Strateji Belgesi’nin de gelecek günlerde yayımlanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Oktay, 2022 ödeneği 31 milyon 752 bin lira olan Finans Ofisi için, 2023 yılı bütçesi kapsamında 53 milyon 978 bin lira ödenek tahsisinin öngörüldüğünü ifade etti.


– Diyanet İşleri Başkanlığı

Dini, manevi ve ahlaki değerleri canlı tutmak amacıyla din hizmeti sunan Diyanet İşleri Başkanlığının, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği hizmetlerle daima toplumun yanında yer aldığını ifade eden Oktay, “Başkanlık, toplumun her kesimine yönelik toplamda 384 kitap, 21 farklı dilde 222 eser, 776 e-kitap ve benzeri yayınları milletimizin ve insanlığın hizmetine sunmuştur.

2023 yılında gençlik ve aile, sosyal ve kültürel içerikli din hizmetleri, göç ve manevi destek faaliyetlerinden zekat ve kurban hizmetlerine varıncaya kadar pek çok alanda faaliyet gösterilmeye devam edilecektir.” dedi.


Oktay, Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı ödeneğinin 22 milyar 926 milyon 786 bin lira olduğunu, 2023 yılı bütçesi için teklif edilen ödenek tutarının, yüzde 56,6’lik artışla 35 milyar 910 milyon 653 bin lira olarak öngörüldüğünü bildirdi.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir