Ekonomi ve FinansMevzuat

Bakan Nebati: Çözüm İslami finans kurumları kanununda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “İslami finans kurumları kanununun bir an önce geçmesi lazım. Türkiye Müslüman bir ülke” dedi.

Müslüman halkın parasını faize yatırmak istemediği için dolar ve altına yöneldiğini belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faizsiz finans kurumlarının oluşturulmasının gerekliliğini belirtti.


“Çözüm faizsiz yatırım araçları oluşturmak”

Bloomberg’in haberine göre, AK Parti milletvekillerine sunum yapan Nebati’nin ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Dövizden kurtulmanın tek yolu vardır. Dövizden gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine ilişkin inancın artması ve bunu yaparken de alternatif alanların oluşturulması. İslami finans kurumları kanununun bir an önce geçmesi lazım. Türkiye Müslüman bir ülke. Türkiye’de birçok insan faiz enstrümanından faydalanmak istemiyor. Parasını da korumak istiyor. Nereye? Faize yatırmayınca iki alan kalıyor. Ya dövize ya altına bağlayacak ya da gayrimenkule”


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Biz net ithalatçı olduğumuz için petrol ve doğal gaz fiyatlarının gerilemesi lazım ki bizim enflasyonla mücadelede etkinliğimiz hızlı olsun. Döviz kurlarında oynamanın en aza inmesi lazım ki etkili olsun. Şu an bunları yakaladığımız için enflasyon aşağı doğru meyilli oldu ve fiyat istikrarını yavaş yavaş – ani yapmıyoruz bilerek – sağlamış olacağız” açıklamasını yaptı.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir