Katılım Sigortacılığı ve BES

Kaskoda mesleğe özel indirim furyası devam ediyor


Sigorta şirketleri riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35’lere varan indirimler uygulamaya başladı. Bu indirimlerden yalnız meslek sahibi değil, aileleri de yararlanabiliyor.

Sigorta şirketleri son yıllarda özellikle kasko branşında seçilmiş bazı meslek gruplarında çalışan müşterilerine özel fiyat indirimlerini hayata geçiriyor.

Ağırlıklı avukat, mimar, mühendis gibi beyaz yakalılar ve öğretmen, öğretim üyesi, kamu çalışanı ve emeklilerini hedefleyen sigorta şirketleri, gruplara göre yüzde 10 ile yüzde 35 arasında indirimler uygulamaya başladı.

Sektör çok dillendirmese de indirimden yararlanan bu meslek grupları kaza oranı düşük dolayısıyla riski düşük olan gruplardan seçiliyor.

Aynı zamanda kendine ait araç oranı yüksek olan meslek grupları da önceliklendiriliyor. İndirimler ise genellikle kasko sigortalarında uygulanıyor.

Ancak az sayıda da olsa bazı sigorta şirketleri bu indirimleri, kasko sigortasının yanı sıra ferdi kaza, konut ve hatta sağlık poliçelerine de uyguluyor.

Amaç sigortalılığı artırmak

Özellikle son yıllarda kasko fiyatlarındaki hızlı artış kasko yaptırma oranlarını da hızla aşağıya çekti. Bugün sadece dört araçtan biri kasko sigortası kapsamında.

Bu durum sigorta şirketlerini de hare kete geçirdi. Firmalar özellikle riski düşük ancak yüksek fiyatı nedeniyle kasko yaptıramayan müşterilerini kaybetmemek adına belli meslek gruplarına yüzde 35’lere varan indirimler uygulayıp aynı zamanda son dönemde daha fazla mesleğe bu indirimleri uygulamaya başladı.

Bugün yapılan bu indirimlerin önemli bölümü sadece o meslek sahibi değil bu kişinin birinci derece yakını olan eş, çocuk hatta anne babalarına da uygulanıyor.

Sektör yetkilileri önümüzdeki dönemde bu uygulamanın sektördeki diğer sigorta şirketlerine de yaygınlaşacağını ve aynı zamanda indirim uygulanan meslek listesine yenilerinin ekleneceğini de vurguluyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir