Finansal TeknolojilerKatılım Bankacılığı

Hayat Finans’ın uçtan uca ana bankacılık teknolojisini Architecht sağlayacak

Katılım finans prensipleriyle Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak faaliyetlerine başlayacak olan Hayat Finans Katılım Bankası’nın uçtan uca ana bankacılık çözümlerini finansal teknoloji şirketi Architecht sağlayacak.

Geleneksel bankacılık hizmetlerini tamamen dijitale taşıyan ve yalnızca internet ortamında faaliyet gösteren dijital bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanarak 1 Ocak 2022’de yürürlüğe giren yönetmelikle Türkiye’de de resmi bir statü kazandı. Uluslararası literatürde neo bank ya da challenger bank gibi tabirlerle anılan uçtan uca dijital bankacılık modeli, ülkemizde pratikteki ilk karşılıklarını da bulmaya başladı.

25 Mart 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan bir kararla Türk bankacılık ve finans sektörünün ilk şubesiz dijital bankası “Hayat Finans” oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) faaliyet iznini alarak, Türkiye’nin ilk dijital bankası olma unvanını kazanan kuruluş, Hayat Finans Katılım Bankası A.Ş adıyla faaliyetlerine başlayacak.

1,5 milyar lira başlangıç sermayeli olarak kurulan ve sadece dijital kanallarda hizmet verecek olan Hayat Finans Katılım Bankası A.Ş’nin ana ortakları yüzde 50-50 hisse ile Hayat Kimya A.Ş ve Kastamonu Entegre A.Ş oldu.

Katılım finans prensipleriyle Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak faaliyetlerine başlayacak olan Hayat Finans Katılım Bankası’nın uçtan uca ana bankacılık çözümlerini finansal teknoloji şirketi Architecht sağlayacak.


Architecht tarafından sosyal medya hesaplarında aşağıdaki tebrik mesajı yayınlandı;



Architecht, Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer alıyor

Architecht özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA), Avrupa ve Orta Asya’da, onlarca ülkeden bankalara hizmet veren bir teknoloji şirketi olarak “Deloitte Technology Fast 50, TOBB 100 ve Bilişim 500 gibi birçok büyüme indeksinde üst sıralarda yer almaktadır.

Architecht’in, International Data Corporation 2022 En İyi Dijital Kanallar proje birinciliğinin yanı sıra The Stevie Awards, PSM Awards ve Sardis Ödülleri’nde de başarıları bulunuyor. İnsan kaynakları alanında “önce insan önce çalışan” anlayışıyla son 3 yıldır Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında yer alıyor.


Hayat Finans Katılım Bankası Hakkında

Dijital platformlarda faaliyet gösterecek ve 1,5 milyar TL ödenmiş sermayeyle kurulması planlanan Hayat Katılım Bankası A.Ş’nin ana ortakları, Hayat Kimya San. A.Ş. ve Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi A.Ş.’dir.

Sürdürülebilir Değerlerin Katılım Bankası Hayat Finans’ta müşteri deneyimini en iyi sunan banka olmak yolunda;

Vizyonu; Hayata değer katacak bir bankacılığın mimarı ve öncüsü olmak.

Misyonu; Finansal hayatı şeffaflık ve teknoloji ile sadeleştirerek toplumsal fayda sağlamak

Değerleri; Eşitlik, Sürdürülebilirlik, Hesap Verebilirlik, Çözüm Odaklılık, Tevazu ve Kararlılık


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir