Ekonomi ve Finans

Malezya’daki Global Forum on Islamic Economics and Finance etkinliğine CBFO’nden Üst Düzey Katılım


Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin İslami Finans alanında yürütmekte olduğu uluslararası çalışmalar kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ve Katılım Finans Dairesi Başkanı Dr. Tarık Akın, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleştirilen “Global Forum on Islamic Economics and Finance” etkinliğine katılarak, ülkenin önemli finans kurumlarının üst düzey yöneticileri ile bir dizi temasta bulundu.

İslami finans ürünlerinin desteklenmesine yönelik iş birliği mutabakatı imzalandı

İslami finans alanında faaliyetlerini yürüten uluslararası kurumların üst düzey temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) ile İslami finans alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olan Malezya Uluslararası İslami Finans Merkezi Liderlik Konseyi (MLC) arasında iş birliği mutabakatı imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ve MLC Başkanı Tan Sri Azman Mokhtar tarafından imzalanan mutabakat ile İslami finans ürünlerinin desteklenmesine yönelik iş birliği yapılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda; İslam ekonomisi faaliyetlerini desteklemek için uluslararası finansal çalışmaların geliştirilmesini teşvik etmek ve bu alanda eğitim programları, seminerler, çalıştaylar ve ortak araştırma projeleri ile bilgi ve becerileri artırmayı hedefleyen girişimler üzerinde iş birliği yapılması amaçlanmaktadır. 

İslam milletleri arasında küresel iş birliği potansiyeli konuşuldu

Etkinliğin ikinci gününde, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi (CBFO) Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın da panelist olarak katıldığı, küresel İslami finans mimarisinin, İslam İşbirliği Teşkilatı (IIT) üye ülkelerinin sürdürülebilir kalkınmasındaki mevcut rolünün ve daha etkin bir finansal ekosistem için sosyal, teknolojik ve ticari alanlarda ihtiyaç duyulan yapısal reform ve iş birliklerinin tartışıldığı “Advancing Global Cooperation to Propel Islamic Nations to a Better Future” başlıklı bir oturum düzenlendi.

International Centre for Education in Islamic Finance (INCEIF) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Emeritus Prof. Dato’ Dr. Azmi Omar moderatörlüğünde düzenlenen panelde, Fajr Capital Group CEO’su Dato’ Paduka Iqbal Ahmad Khan ve Islamic Financial Services Board (IFSB)’un Genel Sekreteri Dr. Ghiath Shabsigh da konuşmacı olarak yer aldı.

Malezya finans kurumlarının üst düzey yöneticileri ile bir dizi temasta bulunuldu

Söz konusu temaslar kapsamında ayrıca, İslami finans alanında Türkiye ile Malezya arasında gerçekleştirilebilecek yeni iş birliklerine yönelik bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Malezya Merkez Bankası (BNM), Malezya’nın önde gelen finans kuruluşlarından Maybank, küresel İslami finansal hizmetler sektöründe uluslararası standartların belirlenmesi doğrultusunda çalışmalarını yürüten Islamic Financial Services Board (IFSB) ve İslami finans alanında çalışan ilk küresel danışmanlık firmalarından olan Amanie Advisors ile gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülkedeki İslami finans alanındaki gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunuldu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir