AkademiKatılım Finans Kuruluşları

Katılım Finans Derneği kuruldu!


Türkiye’de finansal stratejilerinde öncelikli alanlardan bir tanesi olan katılım finans sistemi Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından yayınlanan Katılım Finans Strateji Belgesi ile bütüncül dönüşüm anlayışıyla yeni bir döneme girmiştir.

Tam da bu zamanda katılım finansın sivil toplum ayağının daha da güçlendirilmesine duyulan ihtiyaç artmıştır. Sivil toplum ayağının da güçlenmesiyle İstanbul Finans Merkezi projesinin iki temel sac ayağından bir tanesi olan katılım finans sistemi güçlü sürdürülebilir ve kapsayıcı bir şekilde finansal sistemdeki yerini kuvvetlendirecek ve küresel bir marka haline gelecektir.

Bu anlayışla toplumumuzun çok farklı kesimlerinden bir araya gelmiş katılım finans gönüllülerinin ortak çabalarıyla Katılım Finans Derneği yakın zamanda kurulmuştur.

Katılım Finans Derneği; katılım finans alanında bütüncül yaklaşım, geniş paydaş katılımı ve toplumsal farkındalığı bir araya getiren daha kapsayıcı adil ve sürdürülebilir bir finansal sistemin inşa edilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’de katılım finans alanında lider bir sivil toplum kuruluşu olmak temel vizyonumuz temel misyonu ise sektör paydaşlarını bir araya getirerek iş birliklerini güçlendirmek, katılım finans sisteminin gelişimine katkı sağlamak toplumsal algıyı ve finansal okuryazarlığı iyileştirmektir. Ayrıca katılım finansın sesi olarak kapsamlı bilgi ve veri kaynaklarıyla sektörün gelişimine yön verecek güçlü bir sivil toplum kuruluşu olmak da vizyonumuz bir parçasıdır.

Finans dünyasında daha adil kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmek için devam ediyor finansın geleceği katılımın gücüyle şekilleniyor.



Katılım Analiz olarak hayırlı olmasını ve çalışmalarında muvaffakiyetler dileriz.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir