Katılım Bankacılığı

“KFK Teminatlı Finansman” Ziraat Katılım’da


Ziraat Katılım Bankası tarafından “KFK Teminatlı Finansman” ürününü müşterilerine sundu.

Türkiye’nin ilk kamu katılım bankası Ziraat Katılım tarafından Katılım Finans Kefalet A.Ş. (KFK) tarafından teminatlı olan “KFK Teminatlı Finansman” ürününü devreye aldı.

Katılım Finans Kefalet

Katılım Finans Kefalet A.Ş. (KFK), teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli finansman ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ve katılım finans kuruluşlarından finansman kullanmak isteyen KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) ve KOBİ dışı işletmelerin, finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı hedefleyen bir kamu kefalet kuruluşudur. 

Finansman kullandırımına ilişkin başvuru, Bankalar aracılığıyla KFK A.Ş.’ye iletilmekte ve teminat değerlendirmesi KFK A.Ş. tarafından sonuçlandırılmaktadır. 

Neden Katılım Finans Kefalet?

Bankaya yapacağınız finansman başvurusu ile KFK’dan teminat desteği alarak, bankanın çok uygun koşullu finansman imkânlarından yararlanabilirsiniz.

Özellikleri:

  • Katılım esaslarına uygun çalışan KOBİ, KOBİ Dışı firmalar, esnaf ve sanatkârlar, kadın ve genç girişimciler ve tarım işletmeleri, KFK kefaletinden yararlanarak finansman kullanabilir.

  • İşletme finansmanıyla birlikte teminat yetersizliği sebebiyle hayata geçirilemeyen yatırımlar için de KFK kefaletinden yararlanılabilir.

  • Kefalet koşullarına uygun olan işletmeler, bankamıza tanımlanan limitler dâhilinde hızlı bir şekilde KFK kefaleti ile finansman sağlayabilir.



Katılım Finans Kefalet A.Ş. (KFK) nedir?

Katılım Finans Kefalet A.Ş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, 29.03.2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, ve Katılım Bankaları ortaklığı ile kurulmuştur.



KFK, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ve KOBİ dışı işletmelerin, “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır. 

KFK, Türk Ticaret Kanunu’na göre kurulmuş bir anonim şirkettir.

KFK’nın Amacı
  • Faizsiz bankacılık ilke ve standartlarına uygun olmak koşuluyla; yurt içi ve yurt dışında uygulanan ve ülkemiz koşullarına uygun yeni geliştirilecek kredi/finansman garanti ve kefalet uygulamaları yoluyla her türlü kredi/finansman ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak ve her türlü finansmana erişim imkânlarını genişletmek, desteklemek ve kolaylaştırmak amacıyla kredi değerliliği ve finansmana erişim bakımından teminat, mali veriler ve/veya sermaye yetersizliği içinde olan gerçek kişi veya tüzel kişiler lehine, her türlü kredi/finansman için kefalet ve garanti verilmesidir.


  • Faizsiz bankacılık ilke ve standartlarına uygun faaliyet yürüten katılım finans kuruluşlarımızın sinerjisini artırarak, sektörün kendi bünyesinde kefalet ihtiyaçlarının karşılanması ve katılım ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlamak.


  • Katılım finans esaslarına uygun çalışan işletmelerin, finansmana erişim sürecinde teminat ihtiyaçlarını karşılamak.


  • Katılım finans sektörünün tüm kurumsal yapıları ve enstrümanlarıyla birlikte ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarının tamamen karşılanabilecek düzeye ulaşmasını ve uluslararası katılım finans ekosisteminde de “iyi uygulama modeli” olarak gösterilebilecek bir ekosisteme ve derinliğe sahip olabilmesi amaçlanmaktadır.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.