Katılım Bankacılığı

Albaraka Türk’ten “BES Teminatlı Finansman” ürünü


Albaraka Türk, müşterilerinin bireysel emeklilik birikimlerini teminat göstererek ihtiyaç finansmanı kullanmalarını sağlayan ürünü ‘BES Teminatlı Finansman’ı duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bireysel ihtiyaçlar için BES birikimlerine duyulan ihtiyacı müşterilerin birikimlerini bozmadan çözme niteliğindeki ‘BES Teminatlı Finansman’ ürünü, müşterilerin hem ihtiyaçlarını hem de yatırımlarını dengeli şekilde yönetme avantajı sağlıyor.

BES birikimini teminat göstererek kullanılabilecek finansmanlar arasında teknoloji, eğitim, sağlık, seyahat ve hac-umre finansmanı gibi geniş yelpazede 20’den fazla finansman çeşidi bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uludağ, ‘öncü bankacılık’ vizyonuna uygun olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Uludağ, BES Teminatlı Finansman ürünleriyle, müşterilerinin kısa ve orta vadeli ihtiyaçlarına çözüm ürettiklerini, orta ve uzun vadeli yatırımlarını da değerli kılma imkanı sağladıklarını vurgulayarak, ‘Katılım bankacılığı ilkelerimiz ve müşteri odaklılık prensibimizle, müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlamaya ve kısa, orta ve uzun vadede her türlü bankacılık işlemlerine uçtan uca çözümler üretmeye devam edeceğiz.’ ifadelerini kullandı.

Albaraka Türk’ “BES Teminatlı Finansman”

Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, Bireysel Emeklilik Sisteminde yer alan katılımcıların, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilmesine olanak sağlanmıştır.

Bu olanak ile kişiler BES birikimlerini ve devlet katkısını kaybetmeden birikimlerini teminat göstererek finansman sağlayabileceklerdir.

BES Teminatlı Finansman Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde ödediğiniz katkı payı tutarının %30’u oranında devlet desteği bulunmaktadır.

En az 3 yıl sistemde kalanlar devlet katkısı ve getirilerinin %15’ine, En az 6 yıl sistemde kalanlar %35’ine, En az 10 yıl sistemde kalanlar %60’ına, 10 yıl sistemde kaldıktan sonra 56 yaşını dolduranlar veya vefat/maluliyet nedeniyle sistemden ayrılanlar, getirileri dahil devlet katkısının tamamına hak kazanırlar.

Birikimlerinizi bozmadan ihtiyacınız olan finansmanı kullanarak hem devlet katkısından vazgeçmiyor hem de birikiminiz olduğu gibi kullanarak BES’ten ayrılmadan avantajlı finansman kullanmış olursunuz.

Bireysel Emeklilik Teminatlı Finansmana Kimler Başvurabilir?

Kendi adına BES birikimi olan tüm bireysel müşterilerimiz Albaraka Türk şubelerimizden başvurularını gerçekleştirebilir.

BES Teminatlı Finansmanı Nasıl Kullanabilirim?
  • BES teminatlı finansman için size en yakın Albaraka Şubesi üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Finansmana yalnızca Albaraka Türk şubelerinden başvurulabilecektir.
  • Finansman yalnızca Bireysel İhtiyaç Finansmanlarının BES Teminata alınarak kullanılabilecektir.
  • BES’imizin bulunan Emeklilik Gözetim Şirketi’ne başvuruda bulunulur. Ardından BES faizsiz fonda değerlendirilmeye başlar.
  • Finansmana başvurabilmek için herhangi bir emeklilik şirketinde kendi adınıza BES yatırımınız olması gerekmektedir.
  • Müşterilerimiz BES’ini bozmadan Bireysel İhtiyaç Kredisi kullanabilecektir. İhtiyaç Kredisi Olarak;

Bina Tamamlama veya Yenileme, Motosiklet Alımı, Eşya Finansmanı ,Prefabrik Finansman vb. birçok finansmandan yaralanabilecektir.

  • Kampanya kapsamında Bankamıza iletilen BES Teminatlı Finansman talepleri bankamız kredi ve tahsis politikaları çerçevesinde, müşterinin BES birikim hesabı, aylık gelir bilgileri, kredi skoru vb. kriterler göz önünde bulundurularak müşteri özelinde değerlendirilecektir. Bu doğrultuda, başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda kampanyadan faydalanılması mümkün olmayacaktır. Bankamız uygun görmediği başvuruları reddetme, kampanya koşullarını değiştirme, gerekli görmesi halinde ek bilgi ve belge talebinde bulunma ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.
  • BES Teminatlı Finansman başvurusu olumlu değerlendirilerek onaylanan müşterilerimiz finansmandan yararlanabileceklerdir.



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.