Katılım Sermaye Piyasası

Türkiye’nin ilk ve tek katılım esaslı fon sepeti fonu 10 Haziran’da TEFAS’ta!


18.05.2021 tarih ve 31485 sayılı Resmi Gazete yayımlanan BDDK kararı ile katılım-esaslı sermaye piyasalarında danışmanlık hizmeti verme yetkisi alan Emlak Katılım Bankası, sukuk ihraçlarının yanı sıra katılım-esaslı yatırım fonlarına ilişkin de danışmanlık faaliyetlerine devam ediyor.

Emlak Katılım Bankası ile katılım finans esaslı stratejik işbirliği çerçevesinde İstanbul Portföy Yönetim Şirketi tarafından kurulan İstanbul Portföy Katılım Fon Sepeti Yatırım Fonu – YCY 10 Haziran 2024 Pazartesi TEFAS’ta işleme açılacak.

10 Haziran’dan itibaren TEFAS’ta işleme açılacak İstanbul Portföy Katılım Fon Sepeti Yatırım Fonu – (YCY) Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın danışmanlığında katılım finans ekosistemine hazırlanarak, faiz hassasiyetine duyarlı iş modeli ile kurgulanmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 07/05/2024 tarih ve E-12233903-305.01.01.53465 sayılı izni doğrultusunda, İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Katılım Şemsiye Fonu’na bağlı İstanbul Portföy Kira Sertifikaları Katılım Fonu’nun ünvanının, yatırım stratejisinin ve alım satım esaslarının değiştirilmesi suretiyle İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. Fon Sepeti Şemsiye Fonu’na bağlı olarak İstanbul Portföy Katılım Fon Sepeti Fonu’na dönüştürülmüştür. Değişiklikler 10/06/2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir.


İstanbul Portföy Katılım Fon Sepeti Yatırım Fonu – (YCY) Nedir?

1.       Türkiye sermaye piyasalarının ilk ve tek katılım esaslı fon sepeti fonudur.

2.       Risk derecesi 4’tür.

3.       %7,5 Stopaja tabidir.

4.       ISFA’dan ‘İcazet Belgeli’ bir fondur.

5.       Portföyüne sadece ‘icazet Belgesi’ olan yatırım araçlarını dahil eder.

6.       Danışma Komitesi: İSFA İslami Finans Danışmanlık Tic. Ltd.’dir.

7.       Fonun karşılaştırma kıstası: %100 BIST-KYD 1 Aylık Kar Payı TL Endeksi’dir.

8.       Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ‘Mesleki Tanzim Kararına Uygun Yatırım Fonu Listesi’ ile uyumludur.

9.       ‘Katılım çoklu varlık’ ekseninde bir portföy yapısını robofon mantığında yönetecektir.




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.