Katılım Sigortacılığı ve BES

Türkiye Katılım Sigorta 2024 yılında büyümeye devam ediyor


Türkiye Varlık Fonu’nun %100 sermayedarlığı ile kurulan Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat şirketleri, katılım sigortacılığı ilkelerine uygun çalışmalarıyla büyümeyi sürdürüyor.

Türkiye Katılım Sigorta kuruluş yılı olan 2023 yılında, sigorta sektörünün ve dünyanın yaşadığı tüm olumsuz koşullara ve şirket kuruluş maliyetleri ile gücünü artırmak üzere yaptığı yatırımların yüksek maliyetlerine rağmen yıl sonunda güçlü finansal sonuçlar elde etmeyi başardı.

Kuruluş yılında katılım sigortacılığını geniş kitlelere yaymayı hedeflerken, tecrübeli ve güçlü ekibiyle müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sağladı. İlk yılında katılım sigortacılığının bilinirliliğini, ürün çeşitliliğini ve pazardaki payını genişletmek üzere öncü rol oynayan şirket, aktif büyüklüğünü artırarak kâr elde etmeye devam ediyor.

2024 yılı stratejisi doğrultusunda tüm satış kanallarında büyüdüğünü ve güçlü finansal sonuçlar elde etmeye başladığını belirten Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Genel Müdürü Güray Çelik, şirketin bu yılın ilk altı aylık performansını değerlendirdi.


Yılın ilk yarısında 33 milyon TL brüt kâr

Türkiye Katılım Sigorta Genel Müdürü Güray Çelik, “Katılım sigortacılığını geliştirerek müşterilerimizin değerlerini koruma misyonumuzu sürdürüyoruz. 2024 yılında da daha fazla sigortalıya ulaşarak katılım sigortacılığını daha geniş kitlelerle buluşturacağız. Manevi değerlerimize verdiğimiz önemle harmanladığımız yenilikçi yaklaşımlarımız bizi yıl sonu hedeflerimize ulaştıracak. Türkiye Katılım Sigorta olarak 2023 yılında sahip olduğumuz toplam 1.004.285.384 TL’lik üretimi bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre artırarak 1.541.298.113 TL’lik toplam prim elde ettik ve 33 milyon TL’lik kâr ile sektördeki yerimizi daha da etkin hale getirdik. Müşterilerimizin ihtiyacına yönelik ürünlerimiz ile potansiyel müşterilerimiz için yeni bir sigortacılık deneyimi vadediyoruz. Genişleyen ürün segmentimiz ile ülke ekonomimize katkı sağlamayı sürdürüyoruz.” dedi.

Katılım ekosisteminin genişlediği ve sektördeki payını %5,5’lara çıkardığı 2024 yılında sektördeki konumunu güçlendiren Türkiye Katılım Sigorta, müşterilerine etkin hizmet sunabilmek için kadrosunu alanında uzman isimlerle güçlendirdi.

Butik acente yönetimi yaklaşımıyla şekillenen satış kanalını etkili hale getirirken, iş ortaklarını öncelediği stratejisiyle yükselen bir ivme kazandı. Şirket bu planlamayla başlattığı ve yıl sonuna kadar devam edecek olan ödüllü ek komisyon kampanyası ile acente kanalında da satış stratejisini aktifleştirdi.


“Stratejimiz, müşterilerimize daha yakın ve erişilebilir olmak”

Nitelikli ve sınırlı sayıda iş birlikleri geliştirerek acenteleri ile sıkı ve sağlam bir iletişim kurmayı amaçlayan Türkiye Katılım Sigorta ve Türkiye Katılım Hayat Genel Müdürü Güray Çelik “Kolay ulaşılabilir olmak ve bu yolda birlikte yürüdüğümüzü unutmamak; üretim gücümüzü artırmanın yanı sıra birlikte karlı bir şekilde büyümemizi sağlayacak. Güven esaslı çıktığımız bu yolda hem biz hem acente ve brokerlerimiz kazanacak.” dedi.

Acente kanalının başarısını müşterileri ile daha yakın ve erişilebilir olma yaklaşımının bir parçası olarak gören Çelik; butik acente yönetimi stratejisine uygun nitelikteki acentelere odaklanıldığını belirtti.


Türkiye Katılım Sigorta acente ve brokerlerine özel olarak hazırladığı Kasko, Konut, İşyeri Yangın ve Ferdi Kaza ürünlerinde yılın ikinci yarısı boyunca geçerli olan ‘Katılımın Yıldızları’ kampanyasını başlattı.

İkinci çeyrekte sayısı artan ve toplam 250 adet acenteye ulaşan şirket, yürüttüğü kampanya doğrultusunda acenteleri ve brokerlarına avantajlar sunarken müşterilerini de yüksek hizmet kalitesi ile buluşturuyor.

Dijitalleşme yolunda önemli adımlar atan Türkiye Katılım Sigorta, yenilenen web sitesi ile müşterilerine daha hızlı ve etkili çözümler sunmayı hedefliyor. Müşterilerin sigortaya erişim kolaylığı ve şirketin müşteri geri bildirimlerine dönüş hızı Türkiye Katılım Sigorta’yı ön plana çıkaracak unsurlar arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir