Katılım Sigortacılığı ve BES

‘’Misyon Katılım Sigorta, sigorta aracısı ruhsatını aldı’’


Misyon Katılım Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. üç kadın girişimci tarafından 2024 Mart  ayında kuruluş işlemlerine başlamış, 29.04.2024 itibariyle SEDDK onayıyla acentelik levha kaydı gerçekleşmiştir.

Müşteri odaklı ürün ve hizmetleri ile yenilikçi satış stratejileri oluşturma anlayışına sahip Misyon Katılım Sigorta katılım finans ilkelerine bağlı, sürdürülebilir ve sosyal sorumluluk sahibi bir katılım sigorta acentesi olarak katılım sigortacılığının gelişmesine katkı sağlayacak bir başarı hikâyesi yazma misyonu ile yola çıkmıştır.

Misyon Katılım Sigorta, sigorta şirketleriyle acentelik anlaşmalarını en kısa sürede tamamlayıp poliçe üretimine geçmeyi hedeflemektedir.

Konuyla ilgili olarak Kurucu-Ortak ve Acente Müdürü Şeyda Ay “Sadece katılım sigorta şirketlerinin ürünlerinin satış ve pazarlamasını yapan bir konsept ile yola çıktık. Ancak yeni iş modelleri ve alternatif satış dağıtım kanallarını kullanarak katılım sigortacılığı sektörünün penetrasyonunu ve bilinirliğini arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle ülkemizdeki katılım finans alanında eğitim-öğretim görmüş öğrencilerimize yönelik yeni istihdam alanları oluşturmayı amaçlıyoruz.” dedi.


Şeyda AY – Misyon Katılım Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Acente Müdürü

Marmara Üniversitesi Finansal Bilimler Fakültesi Sigortacılık bölümü lisans mezuniyeti sonrası yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü İslami Bankacılık ve Finans bölümünde ‘’Katılım Sigortacılığında Artan Bakiye Sisteminin İncelenmesi’’ isimli tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Yöneticilik tecrübesinin yanı sıra katılım finans alanında birçok sertifikası ve yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.

Orta derece İngilizce ve temel seviyede Japonca bilgisine sahiptir.





Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir